Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 4
Chod:Oběd
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 svazek mrkve

Pesto

  • 1 svazek mrkvové natě (asi 2 sklenice nasekané natě)
  • 1/4 sklenice nasekaného koriandru
  • kůra z půlky citronu (nastrouhaná)
  • malý kousek chilli papričky
  • špetka soli
  • 1 sklenice kešu oříšků (opražených)
  • 1/2 sklenice hroznového oleje
  • lžička citronové šťávy
  • sůl
  • černý pepř

Postup přípravy

Mrkev vložte do nádoby na pečení, potřete olejem, posypte skořicí, solí a malou špetkou pepře. Dejte péct do trouby předehřáté na 220 stupňů.

Pesto
Nať přelijte vroucí vodou, a pak ponořte do lázně s ledovou tříští. Osušte ji a následně rozmixujte s koriandrem, citronovou kůrou, chilli a solí do husté pasty. Přidejte zbytek ingrediencí (kromě oleje) a znovu promixujte. Odložte mixér a pozvolna přidávejte olej. Dochuťte solí a pepřem.

Hotové pesto rozprostřete na upečenou mrkev a posypeme čerstvým koriandrem.

 

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905