Recepty Canal+ Domo

Paštika z fazolí mungo

Paštika z fazolí mungo
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 5
Chod:Předkrmy a malá jídla
Pomazánka
Kuchyně:Orientální
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 400 g fazolí mungo
  • 4 vejce
  • 3 mrkve
  • menší celer
  • 2 petržele
  • 1 velká cibule
  • 5 lžíc praženého sezamu (volitelně)
  • 5 lžíc vařené jahel
  • ½ svazku zelené petrželky
  • římský kmín, saturejka, mletá semena koriandru
  • pár lžíc přepuštěného másla
  • pár lžíc amarantových vloček (na vysypání do formy)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Opláchnuté fazole a namočte přes noc. Další den je uvařte do měkka. Očištěnou mrkev, celer a petržele uvařte na páře. Uvařené fazole rozmixujte se zeleninou a sezamem na hladkou kaši. Nakrájejte cibuli nadrobno a poduste ji v přepuštěném másle s bylinkami. Nechte vychladnout. Smíchejte s kaší, přidejte jáhly, vejce, koření a nasekanou petrželku a znovu dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Pečící formu vymažte máslem a vysypejte amarantovými vločkami (nebo jinými obilnými vločkami).

Připravenou směs vložte do formy, stlačte ji a zalijte přepuštěným máslem. Pečte v troubě při teplotě 180 °C po dobu 60–90 minut. Před vyjmutím z formy nechte paštikou dobře vychladnout.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905