Recepty Canal+ Domo

Brownies z červené řepy s kokosovo-čokoládovou polevou

Brownies z červené řepy s kokosovo-čokoládovou polevou
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 7
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 100 g přepuštěného másla
  • 150 g datlového sirupu
  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g mandlí
  • 3 vejce
  • 4 lžíce kakaa a karobu (v libovolnémi poměru)
  • 2 lžičky kypřicího prášku BIO
  • špetka soli

Poleva

  • 1 balení kokosové hmoty (čistý kokos)
  • 3–4 lžíce kakaa a karobu v libovolném poměru
  • 4–5 lžíc xylitolu („březový cukr“)

Postup přípravy

Pečenou červenou řepu oloupejte a rozmixujte nebo nastrouhejte najemno. Rozpuštěné máslo smíchejte s kakaem a karobem, datlovým sirupem a červenou řepou. Přidejte nahrubo namleté ořechy a mandle, kypřící prášek a žloutky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu a opatrně vmíchejte do těsta. Plech vyložte pečícím papírem, pomažte trochou másla a těsto do něj vylijte.

Pečte 40 až 60 minut při teplotě 180 °C. Nechejte vychladnout a nakrájejte. Moučník můžete zpestřit kokosovo-čokoládovou polevou. Rozpusťte kokosovou hmotu ve vodní lázni. Spojte s kakaem, karobem a xylitolem.

Vychlazenou polevu pak nalijte na upečený moučník. Ozdobte třešněmi a plátky mandlí.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905