Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pohankové pirohy plněné čočkou

Pohankové pirohy plněné čočkou
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 6
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Těsto

  • 200 g bílé pohankové mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 1 sklenice vroucí vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Náplň

  • 1,5 sklenice vařené zelené čočky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • pár žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • půl svazku nasekané zelené petrželky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Připravte náplň
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte. Mrkev oškrábejte a a nastrouhejte najemno. Nakrájejte žampiony Na přepuštěném másle osmahněte nejprve cibuli a česnek, poté přidejte nastrouhanou mrkev a žampiony, osolte, okořeňte a poduste do měkka. Smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

Připravte těsto
V misce smíchejte pohankovou mouku s bramborových škrobem, přidejte tuk a zalijte vroucí vodou. Zamíchejte vařečkou a nechte trochu zchladit abyste mohli rukama vypracovat hladké těsto. Potom kousek odtrhněte (zbytek těsta přykryjte, nesmí úplně vychladnout), rozválejte do tenka na posypaném vále. Sklenicí vykrajujte kolečka, která naplníte čočkovou směsí. Povařte krátce v osolené vodě, stačí 2-3 minuty.

Pozor: pirohy jsou křehké a se velmi snadno rozvaří.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905