Recepty Canal+ Domo

Sušenky z ječných krup

Sušenky z ječných krup
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 9
Chod:Předkrmy a malá jídla
Dezert
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 100 g ječných krup
  • sklenice dýňového pyré
  • 1 menší kvašená okurka
  • 1 cibule
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • trocha přepuštěného másla
  • neloupaný sezam
  • sůl na dochucení

Postup přípravy

Okurku nastrouhejte najemno a smíchejte s upečenou dýní. Přidejte koření, olej a uvařené ječné kroupy. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osmahněte, smíchejte s dýňovou směsí a podle chuti osolte. Papír na pečení lehce potřete máslem a dejte na plech. Lžičkou nabírejte dýňovou směs a na plechu tvarujte stejně silné placičky.

Pečte v troubě při teplotě 170 °C po dobu 20–30 minut. Sušenky chutnají stejně dobře teplé i studené.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905