Sport

CHL se změnila, a i s Čechy míří do play-off

CHL – přenosy z hokejové ligy mistrů
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Počet účastníků byl snížen na 24 a ve hře jsou tak pouze ty nejlepší celky jednotlivých zemí. Zásadně se změnila koncepce základní fáze, kdy zmizely tradiční skupiny a místo toho se každý klub potkal se šesti různými soupeři, což opět prospělo atraktivitě. 

CHL šla ale ještě dál, aby se zalíbila divákům. A to dokonce tak daleko, že si nejeden hokejový odborník začal klepat na čelo. Oproti zvyklostem IIHF se velmi razantně sáhlo do samotných pravidel. Klasická dvouminutová přesilovka nekončí vstřelením gólu, ale vyměřený čas se odehraje celý a zvýhodněný tým se může obohatit o více branek. Naopak dá-li gól oslabený tým, přesilovku soupeře tím zruší. Přes počáteční rozpaky a nejistotu se tyto změny pravidel ukázaly jako vcelku zajímavé a hokejově zábavné, a je pravda, že v mnoha zápasech vyloženě zamíchaly kartami.  

Co ovšem zůstává tradiční, jak jsme si v CHL zvykli, je velmi dobrá prezentace českých klubů v soutěži. Před námi je play-off, do kterého se kvalifikovalo šestnáct nejlepších týmů. Nechybí mezi nimi ani jeden z trojice zástupců naší extraligy.
 
Pardubické Dynamo se vrátilo do CHL po dlouhých sedmi letech a až na prohru v prvním utkání s Ilves Tampere, kde narazilo na vydatnou českou stopu tvořenou sedmi krajánky, se prezentovalo skvělými výkony a postup si zajistilo nejrychleji ze všech tuzemských mančaftů. Za zmínku stojí rozhodně výhra na ledě posledního finalisty švédské ligy Skelleftey či výhra na ledě úřadujícího švýcarského mistra ze Ženevy. Nyní ale přijde test. V prvním kole Dynamo čeká právě onen nepříjemný soupeř z úvodního duelu, Ilves Tampere.

Obdobně dlouho čekaly na návrat do CHL také Vítkovice a na dynamickém vstupu do sezony byla vydatná chuť po úspěchu cítit. V prvním duelu si Ridera poradila v rekordně dlouhém utkání s patnácti sériemi samostatných nájezdů s německým mistrem z Mnichova. Následně odstavila z cesty třeba ambiciózní švýcarský tým Rapperswilu Romana Červenky. Soupeř pro první kolo nadstavby rozhodně snadný není. I Vítkovice poměří síly s týmem, který je v základní fázi porazil. S finským vicemistrem, Pelicans Lahti.

A pak jsou zde třinečtí Oceláři. Extraligový multišampion poslední doby, kterému se od roku 2017 nedaří postoupit ze skupiny CHL. Skupiny ale zmizely a s nimi i třinecké prokletí. Po rozpačitém začátku přišel drtivý finiš a nyní už se Třinec může těšit na dvojzápas se silnou švédskou Skellefteou.

Zápasy play-off CHL můžete sledovat od listopadu v přímých přenosech na Sport 1 a Sport 2 HD.

CHL

Sport
Foto sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD pondělí 6. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC