Sport

České týmy vstupují do Ligy mistrů

CHL – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Nejlepší hokejové kluby Evropy se již podeváté vydají na cestu za trofejí pro vítěze Ligy mistrů. Mezi nimi i tři extraligoví mušketýři. 

Vysoké ambice má z českých klubů tradičně mistrovský Třinec, který v základní skupině CHL nechyběl od roku 2016. Po čtyřech neúspěšných ročnících bez playoff by se Oceláři rádi poprali o cennou evropskou trofej. Do cesty se jim postaví v novém formátu bez tradičních základních skupin švýcarští Rapperswil-Jona Lakers s kapitánem Romanem Červenkou, finalista CHL z roku 2019 Red Bull Mnichov či silné finské týmy Pelicans Lahti a Ilves Tampere.

Oceláře doplní v pelotonu Ligy mistrů regionální rival z Vítkovic. Ostravský klub odehrál skvělý extraligový ročník a po dlouhých šesti letech se tak kvalifikoval do CHL. V první fázi soutěže se vítkovičtí hokejisté potkají například s finalisty posledního ročníku švýcarské National league Biel-Bienne. Nabízí se tak vzpomínky na poslední sezonu Vítkovic v CHL 2016/2017, kdy jim stopku vystavil švýcarský Fribourg.  

Třetím týmem, který si po skvělé základní části vybojoval postup do Ligy mistrů, jsou ambiciózní Pardubice, které si CHL nezahrály od roku 2016. Tehdy se Pardubice nedokázaly probojovat do playoff. Nyní se fanoušci Pardubic mohou těšit na hvězdami nabitý tým švýcarského mistra Servette Ženeva či šťavnaté souboje s důrazným Belfastem.

10 NEJ hokejové CHL

Nejlepší tým – Frölunda 4 tituly
Nejlepší střelec – Ryan Lasch 40 gólů
Nejvyšší průměrná návštěva – SC Bern 8148 diváků
Nejvyšší úspěšnost přesilových her – Rögle 36,14%
Nejtrestanější hráč – Martin Ševc – 125 trestných minut
,Nejlepší nahrávač – Ryan Lasch – 91
Nejvíce průměrného času na ledě – Matt Register – 26:37
Nejproduktivnější hráč – Ryan Lasch – 109 bodů
Nejvíce odehraných zápasů – Joel Lundqvist – 88
Nejvíce odchytaných zápasů – Leonardo Genoni – 58

Vybrané přenosy na Sport1 a Sport2

1. 9. 18:15 Vítkovice Ridera – Red Bull Munich Sport1
7. 9. 17:45 Dynamo Pardubice – Stavanger Oilers Sport2
8. 9. 18:00 Ilves Tampere – Oceláři Třinec Sport2

CHL

Sport
Foto Getty Images
Sport 1 HD a Sport 2 HD pátek 1. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC