Film / seriál

Snídaně udělala z mafiánské série hit!

Mister Mayfair – kriminální seriál
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Mister Mayfair, to je obrazově a hudebně opojný, nadto zábavný výlet do časů, kdy mafiáni měli styl. A děly se kolem nich nevídané věci!

Ale pozor, tohle měl být původně úplně jiný seriál! Ne, že by se měnily hlavní role, a také s působivým londýnským klubem, v němž se dost podstatného odehrává, se počítalo od začátku. Ale že se bude zpívat a tančit a děj začne proplétat humor? Zní to neuvěřitelně, ale tohle rozhodnutí padlo až po začátku natáčení.

Konkrétně ve chvíli, kdy asi po týdnu přišla na řadu scéna se snídaní. „Ta scéna byla nudná. Seděl jsem s rekvizitářem Fredericem a… nikdy na to nezapomenu. Řekl mi: K snídani měla být slanina, ale žádnou jsme nesehnali. Mohli bychom tam dát cereálie s mlékem… Já ho poslouchal a najednou se mi něco přeplo v hlavě. A řekl jsem: Kašleme na snídani! Bude se tančit! Všichni se na mě podívali, o čem to proboha mluvím? Šel jsem za herci a řekl jim: Už žádná snídaně. Půjdete za kuchyňskou linku a budete se bavit. Budete tancovat na naši titulní písničku. Nejdřív si mysleli, že jsem se zbláznil, že mi přeskočilo. Ale udělali jsme to. A od té chvíle jsme filozofii celého natáčení úplně změnili. Protože jen co jsem ty záběry uviděl, pochopil jsem, že jsme našli srdce Mistera Mayfair,“ vypráví unikátní příběh seriálu jeho režisér Philippe Martinez.

Důchod? Ne, divoká jízda

Seriál dostal nejen nový směr, ale také styl a atmosféru. V té se jako ryba ve vodě pohybuje herecká hvězda Armand Assante coby šarmantní starosvětský gentleman Max, který léta patřil do čela newyorského podsvětí. Zločinu dal ale na důchod vale, a protože chtěl za minulostí udělat tlustou čáru, přestěhoval se do Londýna a splnil si letitý sen – koupil hudební klub.

Jenže netrvá dlouho a pro Maxe začíná být život náročný i ve městě nad Temží – ani ne tak ve chvíli, kdy z nebe spadne jeho vnučka, o které dosud neměl tušení, ale když se před vchodem do jeho klubu objeví bývalí „kolegové“ ze zámoří a také se nechtěně zaplete s ruskou mafií…

Přestaň střílet! Vždyť můžeš někoho zabít!

„Max je renesanční muž, i v pokročilejším věku zůstává výraznou osobností. Poté, co opustil New York, se snaží usadit v londýnské čtvrti Mayfair, kde chce strávit poslední desetiletí svého života. Jeho hudební klub se rychle stane vyhlášeným, navíc se obklopuje zajímavými a talentovanými lidmi. Jenže, jak se brzy ukáže, svojí minulosti jen tak neuteče. Když ho dostihne, začíná pro Maxe divoká jízda. Čeká ho nečekaná a vášnivá romance, ale také smrtelné nebezpečí a spousta akce,“ líčí představitel hlavní role Armand Assante.

Uneseni hudbou

Assante, stejně jako ostatní herci, byl z otočení stylového kormidla seriálu nadšený. „Vyrůstal jsem v uměleckém světě, za mlada jsem se hudbou dokonce živil jako bubeník a zpěvák v kapele. Deset let jsem hrál v divadle, účinkoval jsem i v několika muzikálech. Moc jsem si proto začátkem devadesátých let užíval práci na filmu Králové mamba plném hudby a tance. A podobným projektem je Mister Mayfair. Věřím tomu, že diváci budou také uneseni skvělou hudbou, která v seriálu hraje jednu z hlavních rolí,“ říká herecký bard.

Armand Assante (* 4. října 1949)

Pro role gentlemanů i gangsterů se snad narodil – zahrál si jich už bezpočet. Už v jedenadvaceti hrál stabilně ve dvou televizních seriálech. Úspěch na plátně mu přinesla komedie Vojín Benjaminová (1980), v níž si zahrál po boku Goldie Hawn. Od té doby jsme mohli Assanta vidět ve více než sto filmech, včetně 1492: Dobytí ráje nebo Americký gangster, nebo ve dvacítce seriálů, zahrnující i legendární Pohotovost.

Video o natáčení seriálu můžete sledovat zde.

Mister Mayfair

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto FilmBox Premium

Režie Philippe Martinez

Obsazení Steven Bauer, Armand Assante, Nathalie Cox, Grant Crookes, Ken Davitian, Tina Louise Owens, Russ Bain, Ann Ogbomo…

Délka 5 × 40 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC