Film / seriál

Po čem ženy touží

Romatický film Po čem ženy touží
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Jo, to kdyby muži věděli, možná by se dost divili. A divit se bude i hollywoodský svůdník Mel Gibson.

Nick Marshall (Mel Gibson) je úspěšný lamač ženských srdcí, ale o ženských srdcích ve skutečnosti neví vůbec nic. Musí zasáhnout až vyšší síla, aby Nick poznal, po čem ženy opravdu touží. A že dostane pořádnou lekci, když náhle slyší myšlenky všech žen ve své blízkosti, třeba i své dcery. Nejvíce ho ale naučí jeho nová šéfka Darcy Maguire (Helen Hunt), zdánlivě ambiciózní kariéristka. Jenže jak Nick sám pozná, nikdo není úplně takový, jaký se zdá být navenek.  

Po čem tedy ženy touží?

Je to prosté, chtějí muže, který jim bude naslouchat. Jistě, ještě je spousta dalších věcí, po nichž všechny prahneme, ale tohle jako informace pro začátečníky stačí. A také tohle je vlastně jediná věc, kterou se Nick Marshall dozví. Jenže než to pochopí, čeká ho docela zábavná cesta za poznáním. 

Nick je egoistický namyšlenec, který si myslí, že ho šéf (Alan Alda) povýší, jenže světe div se, jeho vysněné teploučké místečko získá žena. Nick se samozřejmě z počátku snaží všechny její návrhy sabotovat a chce ji totálně znemožnit. Jenže mezitím musí zvládnout alespoň pět minut vyjít se svou dcerou, sbalit kočku z kavárny a být tím nejúžasnějším mužem v Chicagu. Většina věcí se mu nepodaří, a tak podnikne zoufalý plán vcítit se do ženy. Absolvuje nejrůznější kosmetické procedury od lakování nehtů přes líčení až po depilaci voskem (samozřejmě u lahvinky něčeho na kuráž). A světe div se, stane se zázrak…
 
Po čem ženy touží je celkem tradiční filmová romantická komedie, v níž se hlavní hrdinové moc nemusí, ale postupně si k sobě najdou cestu. Jenže vše provází velká lež, která vyjde najevo a je po happy endu, ale jen zdánlivě. Prostě je to hollywoodská klasika.

I když víte, jak všechno dopadne, stejně budete Nickovo snažení o poznání světa žen, a zvláště jejich nitra, sledovat. Za vše může Mel Gibson, který je jako arogantní Nick neodolatelný. Zvláště koupelnová scéna s kosmetickým okénkem je něco mezi Tootsie a Juniorem Arnolda Schwarzeneggera. Možná jste na Gibsona zvyklí spíš jako na akčního hrdinu, ale jeho komediální talent je nesporný. S Helen Hunt jim to šlape skvěle a Alan Alda už je jen pomyslná herecká třešnička na dortu. Celkově je tato romantická komedie svižná a zábavná, i když některé vtípky se podařily více, jiné zase méně. 

Zajímavost

Gibson není zrovna herec romantických komedií, před filmem Po čem ženy touží se objevil jen v Ptákovi na drátě (1990).

Po čem ženy touží

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,8 % Hodnocení redakce
Foto Film+, Profimedia.cz  

Režie Nancy Meyers

Scénář Josh Goldsmith, Cathy Yuspa

Obsazení Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mark Feuerstein, Alan Alda, Lauren Holly, Ashley Johnson

Délka 126 min.

Rok 2000

Film+ neděle 27. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC