Film / seriál

Ladíme!: Muzikál z vysoké

Ladíme!
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Zapomeňte na muzikály ze střední! Tady jste na vysoké. Zpívá se tu jako o život, zásadně a capella (tedy bez kapely), sex je zakázaný, protože škodí hlasivkám, a kdo neladí se zbytkem, ten musí z kola, resp. ze skupiny ven.

Hudební komedie Ladíme! se stala nečekaným hitem roku 2012, když v kinech sklidila přes 115 milionů dolarů, tedy skoro o sto milionů víc, než stála. Diváci ocenili, že obsahuje netradiční předělávky světových hitů, známý příběh a sympatické hrdinky. Tu hlavní jménem Beca si zahrála Anna Kendrick, kterou proslavila Twilight sága a ještě víc smutná komedie s Georgem Clooneym Lítám v tom.
Beca zrovna nastoupila na novou školu a jako těžký introvert má v plánu nikam se nezařazovat a s nikým se nepřátelit. To je první důvod, proč ji nepotkáte jinak než se sluchátky na uších. Tím druhým je touha stát se úspěšnou dýdžejkou. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek čítající upjaté královny krásy, urostlé drsňačky, sexuální dračice i těžké asociálky, které spojuje soutěžní sborové zpívání slavných písniček bez hudebního doprovodu. Beca sice na první kolo námluv Pěnic řekne „ne“, ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey, které jde hlavně o vítězství v prestižním klání školních vokálních skupin, to sice hned začne nezdravě jiskřit. Co by to ale bylo za hudební komedii, kdyby neskončila velkým muzikálovým finále.
Příběhem se vinou originální předělávky starých i nových hitů, čím film navazuje na úspěšný hudební komediální seriál Glee. Oproti němu je humor Ladíme! víc lidovější a drsnější, zvlášť v podání čím dál populárnější australské komičky Rebel Wilson (Ženy sobě, Holky na tahu).

Co bude dál?

Letos přišlo do kin pokračování Ladíme 2. V něm vokální skupina Pěnice čelí národní ostudě, jejich jedinou šancí, jak se dostat znovu na vrchol, je vyhrát světový turnaj vokálních skupin. Porazit musí svou nesehranost i namyšlenou sehranou německou skupinu Das Sound Machine. Do sboru se připojí nová členka v podání další herečky s oscarovou nominací, Hailee Steinfeld.

Ladíme!

Film / seriál
Hodnocení FDB 80.4 %
Foto FilmBox

Režie Jason Moore

Obsazení Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Rebel Wilson, Adam DeVine, Anna Camp, Brittany Snow

Délka 112 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC