Film / seriál

Charlieho malá tajemství: Depka až tě klepne pepka?

Charlieho malá tajemství
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Bývalé dětské hvězdy Emma Watson a Logan Lerman se trápí a radují v hořkosladkém filmu o tom, že dospívání může být hodně drsné.

N estává se často, aby jeden člověk napsal knížku, podle ní pak udělal scénář a podle scénáře nakonec natočil film. Stephenu Chboskymu se to podařilo ne proto, že by šlo o jeho celoživotní ambici. Jinak to prostě bohužel nešlo. Jeho román vyprávěný v dopisech Ten, kdo stojí v koutě o nelehkém dospívání v prostředí střední školy, navíc ovlivněném těžkými životními okolnostmi, měl původně režírovat John Hughes. Scénárista legendárních rodinných podívaných Sám doma a Volný den Ferrise Buellera si Charlieho malá tajemství představoval jako sice temnou, ale v každém případě komedii. V hlavních rolích Shia LaBeouf z Transformers, Kirsten Dunst ze Smrti panen a Patrick Fugit z Na pokraji slávy. Hughesova náhlá smrt a nedokončený scénář ale přípravy na natáčení zastavily. A tak se z Charlieho malých tajemství stal nezávislý film v rukou autora příběhu.

Konečně bez Pottera

Klíčový part ženské hrdinky Sam, do které se Charlie tajně zamiluje, přistál v klíně Emmě Watson. Pro mladou hereckou hvězdu se film stal první pořádnou příležitostí osvobodit se z magických spárů světa Harryho Pottera. „Po dokončení čtvrtého dílu Harryho Pottera, asi tak v patnácti nebo šestnácti letech, jsem si vyhradila čas na čtení scénářů, jenže mezi nimi nebylo nic, co by mě hned chytlo,“ vzpomíná bývalá Hermiona. „Můj agent už začínal být nervózní, když jsem narazila na Charlieho malá tajemství. Bylo to krásně a zábavně napsané. Strašně mě to dojalo, takže mi bylo hned jasné, že a) tenhle film se musí natočit a b) já musím hrát Sam.“ Setkání s autorem, scénáristou a režisérem naštěstí pro Emmu dopadlo přímo kouzelně. Chbosky se koneckonců netají tím, že ji chtěl obsadit od chvíle, kdy viděl Harryho Pottera a prince dvojí krve. Ronův rozchod s Hermionou mu zlomil srdce. „To ona mi ho zlomila!“ vysvětluje. „Při pohledu na její slzy jsem cítil, že má v sobě tolik zranitelnosti, kolik Sam potřebuje.“

Nejlepší léto života

„Nejen, že to je jedna z nejdůležitějších rolí tvého života. Navíc zažiješ nejlepší léto svého života a seznámíš se s novými nejlepšími přáteli!“ Tak zněla slova, kterými Chbosky definitivně Emmu přesvědčil, aby vzala roli v Charlieho malých tajemstvích. Dnes může potvrdit, že byla pravdivá. Štáb a herci včetně Logana Lermana, který díky zkušenostem s fantasy sérií o Percym Jacksonovi může s „Hermionovskou minulostí“ Emmy Watson mít soucit, bydleli pohromadě v hotelu v Pittsburghu. „Bylo to, skoro jako kdybychom bydleli na koleji,“ tvrdí Lerman, který stejně jako ostatní herci skutečné školní radosti a strasti v podstatě nezažil, protože se více než pravidelné školní docházce věnoval práci a kariéře. 

Charlieho malá tajemství

Film / seriál
Hodnocení FDB 79,3 %
Foto Film+

Režie Stephen Chbosky

Scénář Stephen Chbosky

Obsazení Emma Watson, Logan Lerman, Ezra Miller, Dylan McDermott, Kate Walsh, Paul Rudd, Nina Dobrev, Johnny Simmons

Délka 102 min.

Film+ čtvrtek 24. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC