Film / seriál

Buď v pohodě, kámo

Komedie Zahulíme, uvidíme 2
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Pamatujete si na dva milovníky lehkých drog a jejich výpravu za hamburgery?

Harold a Kumar jsou zpět! Když už si vyzkoušeli „huličskou“ jízdu po Spojených státech, je třeba se posunout o level výš. Tentokrát vyrazí v Zahulíme, uvidíme 2 do Amsterodamu, kde je marihuana legálně k sehnání. Ale nebyli by to tihle dva, kdyby se hned na začátku něco nezvrtlo. Místo ve městě trávě zaslíbeném skončí ve vězení na Guantánamu, jelikož jedna z pasažérek letadla si Kumara splete s teroristou… Opět na vás čeká bláznivá jízda plná těch nejnepravděpodobnějších situací. Zkrátka s Haroldem a Kumarem je prostě možné všechno.

Tak trochu jiný matroš

Pokračování v mnohém navazuje na první díl. Harold s Kumarem jsou opět na bláznivé cestě, tentokrát je nepřiměla sbalit kufry chuť na jídlo, ale kupodivu láska. Harold chce v Amsterodamu vyznat lásku své milé, která tam odjela na desetidenní výlet. A Kumar se při té příležitosti rozhodne, že zkusí získat zpět svoji bývalou lásku. Hoši mají prostě vysoké cíle, ale žádná romantika není zadarmo. Stačí drobná záměna zavazadel na letišti a Kumar místo svých věcí veze bombu. K tomu stačí připočítat jeho exotický vzhled a terorista je na světě. Naštěstí jim při jejich smůle přeje i štěstí a z vězení se jim podaří utéct, takže se můžou vrátit domů a pokusit se očistit svá jména. 

Režiséři a zároveň i scenáristé v druhém dílu posouvají hranice téměř všeho. Nahoty je ve filmu požehnaně (nic obskurního), sexuálními narážkami také nešetří, ale asi nejvíc se obuli do rasismu. Tento snímek je v mnohých ohledech opravdu velmi nekorektní, ale díky tomu také velmi vtipný. Snaha nabourávat negativní stereotypy je přeci dobrá. A tak se tu Židům mává před obličejem váčky s penězi ve snaze vymámit z nich informace nebo se „strašlivě“ vyhrožuje Afroameričanům vylitím hroznové limonády. Ano, čekají na vás opravdu děsivé věci. 

Ale humor a ironii stranou, tu přenecháme Haroldovi s Kumarem. Komedie Zahulíme, uvidíme si střílí i z vážných témat, ale především je to bláznivá road movie, v níž si nejvíc střílí život sám ze dvou mladých týpků. Kdyby neměli tak rádi lehké drogy, jistě by se jim spousta věcí nestala, ale to by zase nebyla taková sranda. 

Zajímavost

V originále se film jmenuje Harold a Kumar na útěku z vězení v Guantánamu, ale z celkové stopáže snímku je vězení věnováno 5 minut a 33 sekund. Český název je možná výstižnější.

Zahulíme, uvidíme 2

Film / seriál
Hodnocení FDB 70,9 % Hodnocení redakce
Foto Film+, New Line Cinema/Courtesy Everett Collection

Režie Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Obsazení John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, David Krumholtz, Carsten H.W. Lorenz, James Adomian, Eddie Kaye Thomas

Délka 100 min.

Rok 2008

Film+ sobota 20. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC