Dokument

Republika dětí

Dokumentární film Republika dětí
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Může to znít až neuctivě, ale druhá světová válka nejen ničila, ale paradoxně přinášela lidem i něco dobrého.

Během, do té doby největšího novodobého válečného konfliktu, osiřel nespočet dětí. Jejich rodiče jim vzala válka. Většinou to byly děti Židů, vojáků a odbojářů. A těchto sirotků se rozhodli ujmout mladí učitelé z francouzské venkovské školy. Sešly se u nich děti z celé Evropy, hlavně pak ze Španělska, kterým se navzdory válečné vřavě snažili dát nejen domov, ale také vzdělání. V unikátním snímku Republika dětí uvidíte, jak se formovala malá, ale velmi osobitá komunita, v níž její členové viděli budoucnost lidí. I když ji tvořily převážně děti, všichni se na životě ve své „republice“ nějakou měrou podíleli a přijímali zodpovědnost za své činy a chování.

Film vám nejen zprostředkuje informace o této svérázné komunitě a o všem, co k životu v ní patřilo. Ale nastíní také morální otázky. Je možné, aby tento model přežil v době míru? Co se s dětmi stane po skončení války? Je možné skloubit svět dětí a dospělých? Vše uvidíte v dojemném francouzském snímku, který ukazuje, že hrdinové za války nebyli jen mezi vojáky na frontách.

Republika dětí

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD neděle 31. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC