Dokument

Tajemství chobotnic

Tajemství chobotnic – přírodopisný seriál
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Seznamte se s geniálními mistry maskování.

Chobotnice jsou pro mnohé z nás tajemnými a možná i trochu strašidelnými tvory, na které narážíme jen opravdu zřídka, anebo dokonce vůbec. Ačkoliv se zdají velmi vzdálené, jsou nám ve skutečnosti blíž, než si myslíme. Poznejte osm druhů chobotnic z celého světa, jejich jedinečné osobnosti i nevyzpytatelné chování.

Uvidíte, jak se chobotnice, které se rodí jako sirotci, samy učí, řeší nelehké problémy, a dokonce plánují budoucnost. Přestože se nerodí do rodin, nemyslete si, že se jedná o samotářské tvory, právě naopak, chobotnice především v době rozmnožování vedou aktivní společenský život. A pokud se dostanou do úzkých, dokáží až stokrát za hodinu změnit barvu nebo tvar svého těla tak, aby byly schopny napodobit a zastrašit své nepřátele a útočníky. Tato výjimečná schopnost z nich dělá nejzajímavější měňavce na planetě.

Tajemství chobotnic

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondělí 22. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC