Sport

Únorové čtvrtky budou patřit šipkám!

Únorové čtvrtky budou patřit šipkám!
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Pro svět šipek jsou klíčová dvě data. To první bylo na přelomu prosince a ledna, když se hrálo mistrovství světa. A tím druhým je první únorový čtvrtek, kdy začíná unikátní šipkařská soutěž, na niž se těší miliony fanoušků po celém světě.

Řeč není o ničem menším než o Premier League Darts, která letos 1. února odstartovala v irském Dublinu. Na nejlepší osmičku hráčů čeká každý čtvrtek jedna zastávka, a to až do 17. května, kdy se v Londýně rozhodne o vítězi.

Letošní Premier League slibuje velmi napínavou podívanou a nové, neokoukané souboje. A to především proto, že tento rok atmosféru fenomenální soutěže okusí hned čtyři nováčci. Mezi ně patří severoirský rodák Daryl Gurney, Velšan Gerwyn Price, Rakušan Mensur Suljović a úřadující mistr světa, Angličan Rob Cross. Zvláště Cross bude pro diváky velmi zajímavým hráčem, protože do světa velkých šipek vstoupil teprve loni – a ihned ukázal, že je hrozbou pro všechny dosavadní šampiony. Během jediné sezony v PDC dokázal, že má instinkt zabijáka, a z neznámého hráče se propracoval k titulu světového šampiona a postu světové trojky. To je něco, co ve světě šipek nemá obdoby, a Rob ukázal, že je hráčem, s nímž se v budoucnu musí počítat.

Staronovým účastníkem bude v této sezoně také Australan Simon Whitlock. Ten se do elitní skupinky vrací poprvé od roku 2014, kdy dokázal vyhrát jediný zápas a skončil jako poslední ze všech osmi účastníků. V minulé sezoně se však znovu ukázal ve skvělé formě, a tak mu byla odměnou vstupenka mezi vyvolené.

S železnou pravidelností se naopak v Premier League objevuje Raymond van Barneveld, jenž se prestižního podniku účastní nepřetržitě již třináct let. I tak si ale na trofej pro vítěze dokázal sáhnout jen jednou a další vítězství by si rozhodně zasloužil. Po odchodu Phila Taylora do důchodu je navíc nejzkušenějším hráčem na okruhu, a tak má možnost ukázat mladším spoluhráčům, jak hraje stará škola. Dalšími stálicemi jsou osminásobný účastník ze Skotska Gary Anderson, jeho krajan Peter Wright a úřadující šampion, Nizozemec Michael van Gerwen. Právě „Mighty Mike“ si po nevydařeném mistrovství světa bude chtít spravit chuť a ukázat, že je nezpochybnitelnou světovou jedničkou.

V polovině února čekají diváky dvě nejdůležitější kola Premier League Darts. Nejprve se osmička vyvolených střetne 15. února v Newcastlu a následně 22. v Berlíně. V Anglii se mohou diváci těšit zejména na střetnutí Wrighta s Crossem, které bude ozdobou celého hracího dne. Druhým mimořádně zajímavým zápasem, jenž se v Newcastlu odehraje, bude duel mezi Garym Andersonem a Michaelem van Gerwenem. V Berlíně bude k vidění nejprve souboj generací, když mladý Robert Cross vyzve nejzkušenějšího pardála Raymonda van Barnevelda, a následně národní drama: los totiž proti sobě svedl Skoty Wrighta a Andersona. Kterému z nich se nakonec povede lépe, se ukáže až 22. února. Všech 16 kol Premier League Darts odvysílá v přímém přenosu Nova Sport 2 HD.

Premier League Darts

Sport
Foto Nova Sport 2 HD
Nova Sport 2 úterý 6. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC