Sport

Týden plný házené

European Cup – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Začátek listopadu bude na stanici Sport TV patřit mezinárodní házené. V akci budou čeští zástupci v evropských pohárech, ženská slovenská reprezentace a také nejlepší ženské národní týmy na evropském šampionátu.

Házená dostává na stanicích Sport 1 a Sport 2 dlouhodobě velký prostor. Celoročně jsou vysílány duely v rámci evropských pohárů mužů i žen, včetně nejprestižnější Champions League. V této sezóně máme v Lize mistryň také českého zástupce, a můžeme tak pravidelně sledovat úřadujícího českého mistra, Baník Most, v konfrontaci s elitními evropskými celky. České mužské kluby se tradičně objevují v European Cupu a stejně jako v minulých letech vám většinu domácích zápasů českých týmů nabídneme na obrazovkách Sportu Tv. Pro české fanoušky tak bude velmi zajímavý úvodní listopadový víkend, kdy uvidíme v akci hned čtveřici českých zástupců. Těmto duelům bude předcházet Liga mistrů, kvalifikační zápas slovenských házenkářek a start ženského evropského šampionátu.

European Cup je sice výkonnostně až třetí nejprestižnější klubovou soutěží, ale i v této soutěži je možné narazit na kvalitní kluby. Pro nejlepší české celky jde o vítanou konfrontaci proti zahraničním týmům. V minulém ročníku došli nejdále házenkáři Plzně, kteří se probojovali do čtvrtfinále, kde jim stopku vystavil švédský Alingsas. Tři české týmy, Dukla Praha, Robe Zubří a Nové Veselí, vstoupily do soutěže už v prvním kole a všechny týmy postoupily dál. Ve druhém kole se k nim přidají také finalisté uplynulého ročníku české extraligy, Talent Plzeň a HCB Karviná. S výjimkou Plzně začínají všichni ostatní čeští zástupci na půdě soupeře. Plzeň sehraje obě utkání proti lotyšskému ZRHK Tenax Dobele v domácí hale 5. a 6. listopadu. HC Robe Zubří čeká nejprve výjezd do norského Arendalu a domácí odvetu v Robe Areně bude hrát v sobotu 5.11. stejně jako Karviná, která změří síly s kosovským týmem KH Rahoveci, a Sokol Nové Veselí, kterého čeká chorvatský HRK Gorica. Na začátku listopadu čeká důležité utkání také slovenskou ženskou házenkářskou reprezentaci. V úvodní fázi kvalifikace o postup na světový šampionát v roce 2023, který budou společně hostit Dánsko, Norsko a Švédsko, se střetnou v Šale s výběrem Lotyšska.

Zápasy CZ a SK házenkářských týmů na stanici Sport 2 HD

2.11. 18:45 Slovensko – Lotyšsko 
5.11. 15:45 TJ Sokol Nové Veselí – HRK Gorica
5.11. 17:45 HC Zubří – Arendal 
5.11. 19:45 HCB Karviná – Rahoveci 
6.11. 17:45 Talent Plzeň – Dobele 

European Cup

Sport
Foto Sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD středa 2. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC