Sport

SHL – Hokejová královna evropského severu

SHL – přímé sportovní přenosy
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Pracovitost, talent a oddanost sportu zdobí švédské hráče již od dvacátých let minulého století. Od doby, kdy do země vstoupil hokej. 

Psal se rok 1920, když americký režisér Raoul Le Mat představil Švédům podivnou hru vzdáleně připomínající lakros. Po zprvu váhavých reakcích si seveřané tento sport oblíbili a vypilovali ho k dokonalosti. V těchto dnech startuje nová sezóna jedné z nejlepších hokejových soutěží světa, slavné SHL.

V ní se vždy velmi dařilo českým a slovenským hokejistům. Martin Hosták si stále drží pozici nejlepšího střelce mezi Čechy s úctyhodnými 154 góly, jméno si ve Švédsku udělali například Jan Hlaváč, Pavel Patera či Pavel Skrbek s 536 odehranými zápasy. Slovenskou školu reprezentovali špičkoví hráči jako Richard Lintner, Ladislav Nagy či Marián a Marcel Hossovi. 

V nové sezóně se můžeme zaměřit na osm českých a jednoho slovenského hokejistu, kteří již o víkendu 16.–18. září vstoupí do boje. Na stanicích Sport 1 HD a Sport 2 HD se můžete těšit na přímé přenosy z celé sezóny včetně play-off. 

Češi a Slováci v SHL 2022–2023

David Sklenička — Brynäs IF 
Radan Lenc — Frölunda HC
Hynek Zohorna — IK Oskarshamn
Jiří Smejkal — IK Oskarshamn
Radek Mužík — Luleå HF
Filip Pyrochta — Luleå HF
Vojtěch Mozík — Rögle BK
Robin Hanzl — Timrå IK 
Marek Hrivík — Leksands IF 

SHL

Sport
Foto Sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD pátek 16. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC