Sport

NHL před přestávkou

NHL – pořad o sportu
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 na skylink Live TV Sledovat

Nejslavnější hokejovou ligu světa čeká po Novém roce přestávka. Jak si letos týmy stojí a jak se vůbec letošní sezóna v zámoří vyvíjí?

Co je vlastně pro hráče víc? NHL, nebo jiné hokejové turnaje a hry? Není pravidlem, že by šéfové nejslavnější hokejové soutěže světa ochotně zastavovali NHL kvůli jakémukoliv jinému sportovnímu podniku. Jejich optikou jsou jiné, byť sebevýznamnější mezinárodní turnaje jen příležitostí pro zviditelnění kanadsko-americké NHL.

Elita v Číně 

Letošním vrcholem sezóny ale tentokrát budou zimní hry v Číně. A to ze zřejmého důvodu. V národních týmech se díky přestávce zámořské NHL ukážou ti nejlepší z nejlepších a to bude po dlouhé době zase velmi výjimečná příležitost pro konfrontaci borců z NHL s těmi ze zbytku světa. O to těžší to budou mít domácí Číňané, kteří by ve skupině měli sehrát nerovný souboj s elitními celky z Kanady a USA. Nikdo si nepřeje, aby pořadatelský tým dostal od Connora McDavida či Austona Matthewse 40 gólů za šedesát minut, a tak se stále váhá, jak to nakonec udělat. Jednou z variant je Čínu z hokejového turnaje prostě vyřadit z důvodu nedostatečné kvality. 

A jak to jde v NHL

Sezóna NHL se zatím nevyvíjí nijak překvapivě. Zatímco Východní konferenci vévodí Washington s Torontem, těsně stíhaní Carolinou a Floridou, v Západní konferenci je na špici Edmonton, následovaný Calgary a Minnesotou. Co se týče individuálních výkonů, ani zde se zatím neodehrává nic překvapivého. Jména nejlepších nahrávačů byste si mohli tipnout a trefili byste se. Správně, na prvních místech excelují Connor McDavid a Leon Draisaitl z Edmontonu. Nedaleko za nimi se v tabulce objevují známá jména jako Jevgenij Kuzněcov (Washington), Ryan Getzlaf (Anaheim) či Alexandr Ovečkin (Washington). Takže nic nového pod sluncem.

Jágrovi na dohled

Ruská hvězda Washington Capitals navíc začíná v historickém pořadí střelců dohánět Jaromíra Jágra. Když Ovečkin vystřílel na konci listopadu svůj 28. hattrick, ztrácel na Jágra se 748 trefami už jen 18 gólů.

Reprezentační stopa

A jak se daří českým želízkům v ohni? Letošní sezónu zatím překvapivě netáhne bostonský snajpr David Pastrňák, ale reprezentační matador Jakub Voráček. I když třeba říct, že co se týče produktivity, jsou na tom oba čeští útočníci zhruba stejně. Po přestupu z Philadelphie do starého známého Columbusu se Voráček chytil a dokazuje stabilními výkony, že neztratil nic ze svého citu pro hru ani schopnosti sbírat asistence.

V současnosti svými výkony dokazuje, že patří k nejlepším nahrávačům z celé NHL. A to přitom Columbusu experti před sezónou nedávali moc šancí. Kritizovali převážně fakt, že tým je příliš mladý a nevyhraný, že přišel o zkušeného obránce Setha Jonese a že se Blue Jackets budou topit u dna. Modré vesty jsou ale ve Východní konferenci na sedmém místě a i díky formě Jakuba Voráčka to s nimi vůbec nevypadá špatně. A co ostatní? Daří se i Martinu Nečasovi, Tomáši Hertlovi a Pavlu Zachovi. Sezóna zatím vychází i Ondřeji Palátovi, Filipu Hronkovi a Ondřeji Kašemu.

Slovenské šance

Slovenští hokejisté nemají v NHL takové zastoupení jako v minulosti. Z osmičky stabilně hrajících hokejistů se gólově daří Tomáši Tatarovi z New Jersey Devils a Martinovi Fehérvárymu z Washingtonu. Po třech asistencích mají Andrej Sekera (Dallas Stars) a Erik Černák z Tampy.

Přímé přenosy NHL  na Nova Sport 1

13. 12.    Chicago Blackhawks – Calgary Flames 
14. 12.    Florida Panthers – Ottawa Senators
15. 12.    Chicago Blackhawks – Washington Capitals
16. 12.    New York Islanders – Boston Bruins
17. 12.    Anaheim Ducks – Arizona Coyotes
17. 12.    San Jose Sharks – Vancouver Canucks
18. 12.    Minnesota Wild – Florida Panthers
18. 12.    Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs
18. 12.    Calgary Flames – Columbus Blue Jackets
19. 12.    Seattle Kraken – Toronto Maple Leafs 
20. 12.    Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets
21. 12.    Chicago Blackhawks – Florida Panthers
22. 12.    Los Angeles Kings – Edmonton Oilers
22. 12.    New York Rangers – Montreal Canadiens
23. 12.    Toronto Maple Leafes – St. Lous Blues
23. 12.    Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

NHL

Sport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 1 pondělí 13. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC