Sport

Kovboj vyveze UFC do Singapuru

Kovboj vyveze UFC do Singapuru
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

V nejprestižnější MMA organizaci světa těžko naleznete „opravdovějšího“ Američana než je Donald „Cowboy“ Cerrone. Ten se tentokrát stane vyslancem smíšených bojových umění v Singapuru, kde se střetne s Jamajčanem Leonem Edwardsem.

Cerrone je stálicí UFC, ve které začal už v roce 2011 a za tu dobu se dostal na historickou čtvrtou příčku v počtu zápasů – tento duel bude již jeho osmadvacátým v prestižní organizaci. Pětatřicetiletý veterán toho v UFC zažil už opravdu hodně. Rodák z Denveru, kterého vyjma zápasů vidíme vždy s kovbojským kloboukem, bojoval napříč Spojenými státy, ale nyní na něj čeká zcela nová zastávka. Prezident UFC Dana White „Kovboje“ vybral, aby v Singapuru pomohl ukázat, jak je MMA atraktivním sportem.

V sobotu 23. června tak bude patnáct tisíc kilometrů od svého rodiště stát proti šestadvacetiletému Jamajčanovi Leonu Edwardsovi. Ten má působivou šňůru pěti výher, zatímco Cerrone dokázal z posledních pěti zápasů vyhrát pouze dva. V hlavním zápase galavečera tak nepůjde pouze o střet generací, ale také o to, jak se soupeři vypořádají s aktuální formou. „Kovboj“ už o šanci na titul přišel a v jeho věku bude výhra především ukázkou jeho schopností, ale pro Edwardse by výhra nad legendou byla vstupenkou do vyšších pater a příslibem duelu, který by mohl být posledním stupínkem k titulovému zápasu.

Galavečer v Singapuru ale nebude pouze o duelu Cerroneho s Edwardsem. V lehčí těžké váze bude Ovince Saint Preux hájit postavení v top 10 před Tysonem Pedrem. Ovince už je v UFC ostříleným bijcem, jeho výkony jsou ale jako na houpačce. Vynikající zápasy střídají slabé dny, při kterých působí, jako by ho to ani nebavilo a jeho odevzdaný výkon mu zpravidla přinese nečekanou porážku. To Pedro teprve v UFC sbírá zkušenosti a se svými pěti zápasy se teprve dostává do tempa. Je otázkou, jak své výborné Jiu-Jitsu dokáže uplatnit proti Ovincemu, který je kromě solidního strikingu výborným wrestlerem. I u tohoto zápasu je podobná situace jako u hlavního souboje galavečera. Zatímco Saint Preux už svoji příležitost k boji o titul dostal, když jednoznačně podlehl suspendovanému šampionovi Jonovi Jonesovi, Tyson je teprve v rozpuku a výhra nad ostříleným borcem mu pomůže umést cestu k zajímavějším soupeřům.

Do klece se ale nepostaví pouze zápasníci. O ukázku ženského MMA se postarají Jessica-Rose Clark a Jessica Eye. Obě zápasnice z elitní desítky v ženské muší váze mají na kontě dvě výhry. Ovšem rozdíl je v tom, že zatímco Clark absolvovala pouze 2 zápasy, tak Eye jich má na kontě už osm. Jedenatřicetiletá Američanka má tak velmi nízkou úspěšnost a vítězství je pro ni prakticky nutnost, pokud chce v UFC dostat další šanci.

Asijský galavečer s hvězdným obsazením slibuje velkou podívanou a ve většině zápasů dojde ke střetu generací. Jak si povedou ostřílení borci proti hladovým začátečníkům, bude k vidění živě i na Nova Sport 2, která akci vysílá v evropsky příznivém čase.

Galavečer UFC

Sport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 sobota 23. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC