Sport

Fotbalová dramata Evropské ligy

Evropská fotbalová liga  – pořad o sportu
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Evropská liga má před sebou semifinálová klání, pojďme si tedy před závěrem této věhlasné klubové soutěže připomenout největší události končícího ročníku.

Do skupinové fáze se tentokrát probojovaly hned tři české kluby: Slavia, Sparta a Liberec. Každý z nich byl blízko postupu, povedlo se to ale nakonec jen Slavii. 

Sparta schytala ukázkovou skupinu smrti, čekal ji totiž AC Milán, Lille a Celtic Glasgow. Dvakrát se Spartě povedlo zdolat nečekaně tragický Celtic, těsnými výsledky ovšem prohrála s Lille i AC a skončila třetí. Liberec si vedl neméně statečně, po zisku 7 bodů se ale také musel spokojit jen se třetím – nepostupovým místem. Ze skupiny L se na úkor Liberce nakonec probojoval Hoffenheim a Bělehrad. Slavii se povedlo společně s Leverkusenem projít skupinovou fází s šestibodovým náskokem na třetí Beer Shevu a dokonce devítibodovým na poslední Nice. 

Cesta Slavie

Ke kvalifikovaným klubům ze skupinové fáze Evropské ligy se pak připojily týmy, které se ve skupinové fázi Ligy mistrů umístily na třetím místě. Přišel los prvního vyřazovacího kola a euforií nabitým fanouškům Slavie musela spadnout brada. Čekal je anglický Leicester City, někdejší vítěz Premier League, s ostrostřelcem Vardym připraveným napnout červenobílým sítě. Výsledek tohoto dvojzápasu byl jedním z prvních šoků soutěže, Slavii se totiž podařilo udržet nejen Vardyho, ale veškeré útočné snažení Leicesteru na uzdě, a se dvěma čistými konty a dvěma vstřelenými brankami (synovi legendárního brankáře Petera Schmeichela) slavili „sešívaní“ postup do osmifinále. 

Hořkosladká pachuť

V následujícím kole se Slávisté potkali se skotskými Glasgow Rangers. Památnými zápasy se ale nestanou díky předvedenému umu a talentu hráčů, nýbrž kvůli situacím, které nastaly po přerušení hry. Rangers vyfasovali dvě červené karty, přičemž jedna z nich byla trestem za likvidační zákrok na slávistického brankáře Koláře. Nervy bublaly i za postupového stavu 2:0 pro Slavii, kdy si obránce Kúdela neodpustil poznámku na hráče Kamaru, u které si zakryl ústa. Co přesně mu řekl, to vědí jen oni dva, ale bývalý talent akademie Arsenalu (Kamara) mohl alespoň s radostí pozorovat, když Slavii čtvrtfinálový los přiřadil právě londýnský klub. 

Drama na Balkáně

Další drama, tentokrát již ryze fotbalové, se událo na hřišti Dinama Záhřeb. Kdo po úvodní porážce chorvatského týmu 0:2 sázel na něco jiného, než postup Tottenhamu, nemohl být při smyslech. Dinamu se však povedlo nemožné, když druhý zápas ovládli po prodloužení 3:0 a zastavili cestu týmu Josého Mourinha pohárovou Evropou.

Jaké další zvraty nás čekají v semifinále této skvělé soutěže, se dozvíte již 29. dubna na stanici Nova Sport 2 HD, kde můžete sledovat přímé přenosy rozhodujících zápasů tohoto ročníku.

6 titulů – Nejvíce titulů získala Sevilla

40 gólů – Nejlepší střelec je Henrik Larsson

4 čevené karty –  Nejvíce červených karet dostal Fabio Cannavaro

315 gólů – Nejvíc gólů nastřílel Tottenham

Evropská fotbalová liga

Sport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 čtvrtek 29. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC