Sport

Evropská liga na Nova Sport a tři české naděje

Evropská liga na Nova Sport a tři české naděje
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Nový ročník Evropské ligy je před námi! Prestižní klubová soutěž rok co rok dokazuje, že je na co se dívat. Jen ve skupinách padlo v  loňské sezóně téměř 400 gólů. Letos k  překonání téhle hranice budou moci přispět i  české kluby. Ve hře budou v  základní skupině hned tři – Slavia, Plzeň a  Zlín. Ty všechny budete moci sledovat na stanicích Nova Sport.

V osudí byly velkokluby, které samozřejmě české týmy lákaly. Nakonec se ale zástupci českého fotbalu dočkaly skupin, které sice nejsou tolik atraktivní, na druhou stranu ale mají velkou šanci na postup do vyřazovací části. Plzeň při cestě do Ligy mistrů nestačila na FCS Bukurešť, ve skupině Evropské ligy si to spolu rozdají o  postup znovu. Dále je ve skupině G Hapoel Beer-Ševa, kam letos v  létě přestoupil Tomáš Pekhart. Čtveřici doplní švýcarské Lugano.

Slávisté sledovali los Ligy mistrů jen jako diváci, ale o  úspěch na evropské půdě se budou rvát v Evropské lize. Pražané se musí smířit s  náročným cestováním. Z  českých týmů mají ale jednoznačně nejatraktivnějšího soupeře. Po vzoru Sparty a Plzně se utkají se španělským Villarrealem. Ten přidal do svého kádru další známé jméno. Na hostování z  AC Milán přišel kolumbijský útočník Carlos Bacca. Slavii dále čeká cesta do Izraele, kde narazí na Maccabi Tel Aviv. Nejtěžší bude zápas v  Kazachstánu. Slavia totiž dostala do skupiny Astanu. Bude tedy muset absolvovat 4 600 kilometrů dlouhou cestu. Slavia s  Plzní by měly útočit na postup, to Zlín by účastí v  pohárové Evropě i  na jaře překvapil. V  Olomouci, kde bude hrát domácí zápasy, přivítá třeba Michaela Lüftnera. Ten se do Česka vrátí s  Kodaní, kde už se usadil v  základní sestavě. Fastav si zahraje ještě s  Lokomotivem Moskva a  moldavským Šerifem Tiraspol.

Největším lákadlem v  osudí byl jednoznačně londýnský Arsenal. Tým Petra Čecha se po dvaceti letech neprobojoval do Ligy mistrů a  v  Evropské lize ho čeká nepříjemná skupina s  Borisovem, Kolínem a  přemožitelem pražské Sparty Crvenou Zvezdou. Vidina vstupenky do Champions League pro vítěze soutěže je ale dostatečným lákadlem na to, splnit roli favorita. Bojovat o  návrat mezi fotbalovou smetánku bude i  AC Milán, který zazářil ve všech zápasech předkola a  po boku Arsenalu bude jedním z  favoritů na celkové vítězství. Milánští se mohou těšit na papírově lehkou skupinu s  AEK Athény, Austrií Vídeň a  Rijekou. Tím seznam atraktivních týmů rozhodně nekončí. V  akci bude Marseille, Hoffenheim s  Pavlem Kadeřábkem, Everton s  Waynem Rooneym, Nice s  Balotellim a  Sneijderem či Hertha Berlín s  Vladimírem Daridou. Pozornost ale určitě netáhnou jen favorité. V  loňské sezóně byl největším překvapením irský Dundalk, který trápil i  Zenit Petrohrad. Letos má hned několik následovníků. Švédský Östersunds vyřadil turecký velkoklub Galatasaray Istanbul a  řecký PAOK Soluň. Klub je na světě teprve dvacet let. Při své premiérové účasti v  pohárové Evropě, díky vítězství ve švédském poháru, se dokázal probojovat nakonec až do základní skupiny. Podobně je na tom i  FK Vardar. Ten se stal vůbec prvním makedonským týmem, který prošel do skupinové fáze jakékoliv evropské soutěže. Shodou náhod, stejně jako Östersunds, vyřadil po cestě mezi elitu turecký velkoklub – Fenerbahçe. Evropská liga má určitě co nabídnout a na stanicích Nova Sport 1 HD a  Nova Sport 2 HD budete u  toho.

Evropská fotbalová liga

Sport
Foto profimedia.cz
Nova Sport 1 a Nova Sport 2 čtvrtek 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC