Sport

75 let NBA

Basketbalová liga NBA – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

NBA se po dvou letech omezení vrací do plného formátu a navíc oslaví 75 let od svého založení. Nenechte si ujít napínavá utkání nejslavnější basketbalové soutěže světa.

Už 19. října odstartuje nová sezóna basketbalové ligy NBA. Po dvou letech se konečně vrátí k plnému formátu, kdy každý ze 30 týmů odehraje v základní části 82 zápasů. Zároveň bude nadcházející sezóna oslavou 75 let od vzniku soutěže, což přinese spoustu zajímavého obsahu navíc. Z pozice diváka se tak můžete těšit třeba na speciální edice dresů, bonusové zápasy a samozřejmě spoustu prostřihů na památné momenty historie. Pro fanoušky budou připraveny i profily legendárních hráčů a trenérů. Zlatým hřebem pak bude vyhlášení 75 nejlepších basketbalistů historie NBA. 

Jaké jsou poměry sil

A kdo jsou favorité nadcházející sezóny? Velké naděje jsou vzhledem k pozměněné a velmi silné sestavě vkládány do Los Angeles Lakers. Ke hvězdám jako je LeBron James nebo Anthony Davis se totiž po přestupu z Washington Wizards letos přidá také Russell Westbrook, právem považovaný za jednoho z vůbec nejlepších smečařů v NBA.

S velmi slibnou sestavou ale letos nastupují také Brooklyn Nets, ve které nechybí jména jako Kevin Durant nebo James Harden. Ostatně, Nets loni uniklo finále doslova o vlásek – v extrémně vyrovnaném čtvrtfinále s Milwaukee Bucks totiž rozhodlo jedno prodloužení, které Brooklyn Nets nakonec neuhráli. 

Právě Milwaukee Bucks se loni stali šampiony po dlouhých 50 letech. Nemalý podíl na tom měl hráč Giannis Antetokounmpo, který je pro své schopnosti v kombinaci s výškou 215 cm přezdívaný trefně „řecká bestie“. Ten je jedním ze tří hráčů historie, kteří ve stejném roce získali ocenění MVP (nejužitečnější hráč) a obránce roku – to se naposledy povedlo legendárnímu Michaelu Jordanovi.

Česká stopa

Čeští diváci by si neměli nechat ujít zápasy New Orleans Pelicans. Právě do tohoto týmu totiž z Chicago Bulls přestoupila česká jednička, rozehrávač Tomáš Satoranský. Výměnou za něj se opačným směrem vydá Američan Lonzo Ball. České zastoupení v soutěži letos doplní také velká naděje v podobě strakonického rodáka Víta Krejčího, který nastoupí v dresu Oklahoma City Thunder. Stejně jako Satoranský je rozehrávačem a jeho cesta do NBA vedla přes španělskou EBA ligu. Na americké kurty se pak dostává v úctyhodných 21 letech.

Základní sezóna poběží od 19. října do 10. dubna 2022. Play-off následně vypukne 16. dubna a finálové zápasy odstartují 2. června. Pokud se o vítězi nerozhodne dříve, rozhodující utkání se odehraje 19. června. Na Nova Sport 2 HD budete moct každý týden sledovat hned čtyři živé přenosy utkání, a to konkrétně v úterky, čtvrtky, soboty a neděle.

Nikola Jokić

MVP (nejužitečnější hráč) minulé sezóny byl jmenován Nikola Jokić. Je to poprvé, kdy ocenění obdržel reprezentant Denver Nuggets a stejně tak jde o prvního MVP srbského původu.

Basketbalová liga NBA

Sport
Foto Shutterstock
Nova Sport 2 úterý 19. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC