Film / seriál

Zoufalý boj s nemrtvými jde do finále

Fear the Walking Dead – lebka
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Jen hrstka lidí přežila pandemii podivného viru, který změnil většinu obyvatel planety v nemrtvé. Přežití počátku apokalypsy je jedna věc, ale nalezení bezpečného útočiště, kde se člověk může alespoň na chvilku přestat bát, je už věc jiná. Druhá řada napínavého zombie seriálu jde do finále.

Seriál si pohrává s tématy, kterými se většina zombie filmů nezabývá – například tím, jak se chovají lidé, když postupně mizí veškeré jejich jistoty, jako jsou dodávka elektřiny, doprava nebo zdravotní péče, anebo  otázkou, zda-li je vůbec morální zabít nemrtvého.

Fear the Walking Dead je spin-off oblíbeného seriálu Walking Dead (Živí mrtví) a oba jsou založeny na komiksech Roberta Kirkmana, Tonyho Moorea a Charlieho Adlarda, jenž vycházely od roku 2003. Po úspěšné první řadě uvedla stanice AMC druhou sérii a úvodních sedm dílů měli diváci možnost zhlédnout v dubnu. Koncem srpna přijde na televizní obrazovky zakončení v podobě závěrečných osmi epizod. Úvod série se odehrával na jachtě Abigail, kde došlo k událostem, jež zásadně ovlivnily všechny hrdiny. Napětí stoupá a spory se objevují i mezi přeživšími. Skupina, která zůstala naživu hlavně díky tomu, že její členové drželi pospolu, se pomalu rozpadá. Nemrtvých je ale čím dál víc a jejich hlad po lidském mase stále sílí.

Děj se točí okolo výchovné poradkyně Madison a jejího partnera, hispánského učitele angličtiny Travise. Tento pár se stará o Madisoniny děti Alicii a Nicka a Travisova syna Christophera. Společně se snaží přežít útoky zombíků a dostat se do bezpečí. V průběhu svého nelehkého putování potkávají řadu lidí, se kterými si navzájem pomáhají. S novými díly však přichází rozkoly. „Druhá polovina druhé série se soustředí hlavně na to, že se dosud nerozlučná rodina rozpadla a Nick odešel. Mé postavě se ale konečně dostane matčiny pozornosti, kterou celou dobu věnovala synovi,“ prozradila Alycia Debnam-Carey, představitelka Alicii. „To, že nedrží všichni spolu, znamená taky určitou ztrátu bezpečí. A tím pádem vyšší riziko kontaktu s nakaženými,“ naznačuje herečka, že by mohlo přijít ještě víc scén s nemrtvými.

Obsazení dominuje Cliff Curtis jako Travis (10 000 př. n. l, Sunshine), kterého doplňuje Kim Dickens v roli jeho družky Madison. Tato herečka se objevila například v krimi Zmizelá či v seriálu Dům z karet. Další zajímavou postavou je určitě Nick v podání charismatického Franka Dillanea, jehož si možná pamatujete z posledních dílů Harryho Pottera, kde ztvárnil mladého Voldemorta. Uvidíme, kdo z hlavních hrdinů druhou sérii přežije…

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Fear the Walking Dead 2. série

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,3 %
Foto AMC

Režie Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz

Scénář Robert Kirkman, Dave Erickson…

Obsazení Rubén Blades, Mercedes Masöhn, Cliff Curtis, Alycia Debnam Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Colman Domingo

Délka 60 min.

AMC pondělí 22. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC