Film / seriál

Láska a lži nemají hranice

Veselé Velikonoce – francouzská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

K jaru patří milostná dobrodružství, takže se těšte na milovníka z nejpovolanějších, Jeana-Paula Belmonda. Své pověstné kouzlo předvede v bláznivé francouzské komedii.

Při natáčení Veselých Velikonoc nebyl Belmondo už žádný mladíček, ale zkušený herec i milovník, patřil již mezi padesátníky. Z jeho temperamentu však nic neubylo, čehož patřičně využil oblíbený francouzský režisér Georges Lautner. Prostě spojení komedie, akce, krásných žen a Belmonda v hlavní roli vždycky výborně fungovalo.

Milenka, dcera a manželka

Film vznikl podle úspěšné divadelní hry, což je znát hlavně na scénáři. Dialogy jsou opravdu vtipné. Belmondo, mladičká Sophie Marceau hrající jeho milenku a fiktivní dceru i šarmantní Marie Laforêt by si určitě vystačili jen s konverzační komedií, ale prostě k Francii, a hlavně Belmondovi honičky v autech, bitky i postelové scény zkrátka patří. Díky tomu jsou Veselé Velikonoce opravdu veselé a vyloženě vás navnadí na blížící se léto.

Zápletka je prostá. Nepolepšitelný záletník Stephane svou ženu podváděl vždycky. Jenže se mu také vždycky podařilo vše utajit. Tentokrát je ale přistižen přímo při činu s mladou a krásnou dívkou Julií, která by klidně mohla být jeho dcera. A to je ono! Bez váhání ji prohlásí za dcerušku a doufá, že tím bude věc vyřízená. Ale nechtěli byste poznat blíž nového člena rodiny? A proč rovnou nechtít poznat i maminku nově nalezené ratolesti? Stephane byl celý život mezi ženami jako ryba ve vodě, teď se však ocitá v pasti, kterou na sebe sám nastražil. Před manželkou se tváří jako neviňátko. Před milenkou/dcerou chvílemi neví, jestli je donchuán, nebo otec. A matka jeho ne-dcery, to je naprostá katastrofa. 

Lautner prostě natočil bláznivou milostnou komedii, ve které naplno využil především Belmondův všestranný herecký talent. S tím, jak se věci stále více komplikují, přibývá úměrně také akce, rozbitých aut, vysklených výloh a Stephane se stává méně a méně příčetným. Jestli se ze všeho úspěšně vylhal, nebo nakonec jeho manželka na všechno přišla, však budete muset zjistit sami. 

Zajímavost

Marie Laforêt, která hraje noblesní manželku, se po boku Belmonda neobjevila poprvé. Ve slavném filmu Policajt nebo rošťák (1979) hrála (trochu paradoxně) jeho milenku.

Veselé velikonoce

Film / seriál
Hodnocení FDB 79,9 % Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Georges Lautner

Scénář Jean Poiret (divadelní hra)

Obsazení Jean-Paul Belmondo, Sophie Marceau, Marie Laforêt, Rosy Varte, Michel Beaune, Marie-Christine Descouard, Gérard Hernandez

Délka 98 min.

Rok 1984

AMC sobota 9. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC