Film / seriál

Hvězdný element

Valerian a město tisíce planet – sci-fi film
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Ve velkovýpravném sci-fi od legendárního režiséra Pátého elementu Luca Bessona se utkají odvěcí rivalové, dobro a temnota.

Režisér Luc Besson je vlastně žijící filmařskou legendou. Na kontě má bezmála pět desítek celovečerních filmů, ale k těm nejikoničtějším stále patří Pátý element (1997). A přesně po dvaceti letech se Besson vrátil k žánru sci-fi a fantastickým světům plným roztodivných technických vychytávek i obyvatel.

Pravidla jsou pravidla a toto je místo, kde se milujeme, neválčíme.  

V dobrodružné akční podívané Valerian a město tisíce planet (skoro by se chtělo přejmenovat film na Šestý element) leží osud vesmíru v rukou dvou speciálních agentů pro správu lidských území – Valeriana (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne). Je to docela zajímavá dvojka, kterou by snad nikdo na první pohled na tajné agenty netipoval, ale zvládají slušné akční kousky. Při jedné zdánlivě banální akci se dají do pohybu události, které mohou po tisících letech ukončit mírumilovné soužití tisíců ras ve vesmírně kosmopolitním megaměstě Alfa, a narušit tak křehkou a dlouho budovanou rovnováhu. Samozřejmě, že Valerian a Laureline jsou jedinými, kdo může katastrofu odvrátit, a nebude to spoilování, když vám prozradíme, že ji také odvrátí.

Opravdu opulentní podívána nezaujme tolik klasickým příběhem, kdy v temných hlubinách vesmíru svádí boj dobro se zlem (i když stará dobrá fabule má pořád své kouzlo), ale určitě vás ohromí neskutečné světy a tvorové v nich. Besson se inspiroval neméně slavnou komiksovou předlohou. A na filmovém plátně vystavěl úžasná města a pohrál si i s těmi nejmenšími detaily. Jeho svět tisíce planet je tak nejen vizuálně podmanivý, ale zároveň i velmi vtipný. Navíc se nezapře ani jako režisér akčních trháků a thrillerů, takže na vás čeká napínavá sci-fi podívaná se vším všudy. Herecké obsazení čítající oblíbené hollywoodské star, jako jsou Clive Owen či Ethan Hawke, už je pak jen pomyslnou třešničkou na dortu. Kromě Cary Delevingne, která dala na chvíli vale modelingu, dal Besson také příležitost kupříkladu Rihanně.

Valerian a město tisíce planet

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,9 % Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Luc Besson

Scénář Luc Besson

Obsazení Cara Delevingne, Dane DeHaan, " Rihanna", Ethan Hawke, Clive Owen, Rutger Hauer, Yifan Wu

Délka 129 min.

Rok 2017

AMC neděle 19. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC