Film / seriál

Splněný sen, nebo noční můra?

Pokoj – mysteriózní drama
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Ve filmu Pokoj Matt a Kate touží po idylickém rodinném životě, a tak si koupí krásný dům na samotě.

Teď už jen chybí pořídit si nějakého malého caparta. Jenže brzy zjistí, že dítě zřejmě mít nemohou, tedy ne běžnou cestou. Jejich nový dům však ukrývá místnost, která dokáže splnit jakékoli přání. Chcete malovat jako staří géniové? Toužíte po penězích? Žádnou věc vám tento pokoj neodepře. Takže proč by si Kate nemohla přát to, po čem v životě touží nejvíc? V životě se však nic neděje jen tak a záhadný pokoj jen neobdarovává, ale vybírá si také svou daň, která, jak Matt s Kate brzy poznají, není malá. 

Dva metry ke smrti

Určitě už vám to někdo někdy řekl: „Dávejte si pozor na to, co si přejete!“ Matt (Kevin Janssens) s Kate (Olga Kurylenko) takovou radu zřejmě nikdy nedostali. Ve snaze utéct před korporátním pracovním nasazením a životem ve velkoměstě jim ani nepřijde divné, že jejich nový vysněný dům tak trochu připomíná chobotnici. Dráty ve stěnách jsou propletené jak kořeny a prorůstají celým domem. Navíc poslední majitelé byli v domě zavražděni záhadným mužem. Tady už nepomůže ani feng-šuej.

Ale mladí manželé ničeho nedbají, po objevení místnosti „tajných přání“ se k domu poutají ještě víc. Zvlášť když zjistí, že vše, co jim místnost splní, může existovat jen v domě nebo v okruhu dvou metrů kolem něho. Takže teoreticky můžete být milionáři, ale nebudete mít kde všechny ty prachy utratit. A pak si zkuste přát dítě…

Zajímavě vystavěný film na pomezí psychologického thrilleru a hororu si vystačí s málem. Veškeré dění i zvraty jsou především na hlavní herecké dvojici. A tady smekáme klobouk, jelikož Olga Kurylenko dokazuje, že je rozhodně víc než jen bývalá Bondgirl. Její proměny z nadšené hospodyňky přes poživačnou ženu až po zuřivou matku jsou skvělé. Navíc jim to s Kevinem Janssensem klape i jako páru, takže uvěříte, že by klidně mohli být manželé. Samozřejmě i tady narazíme na stereotypy, jako jsou emotivní žena a racionální muž, nepříjemní sousedé, děsivý noční les. Ale výkony hlavní herecké dvojice to vše vyvažují.

Pokoj představuje zajímavý snímek, který vám ještě dlouho nedá spát, a to nejen kvůli překvapivému závěru. A znovu vám připomene, abyste si vždy dobře rozmysleli svá přání.

Zajímavost

To že je postava Matta malířem, není náhoda. Sám režisér a scenárista v jedné osobě, Christian Volckman, je výtvarníkem, grafikem i animátorem.

Pokoj

Film / seriál
Hodnocení FDB 60,6 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox Premium

Režie Christian Volckman

Scénář Christian Volckman, Eric Forestier

Obsazení Marianne Bourg, Francis Chapman, John Flanders, Kevin Janssens, Olga Kurylenko, Michaël Kahya, Carole Weyers

Délka 100 min.

Rok 2019

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC