Film / seriál

Šéf s ručením omezeným

Dobrý šéf – španělská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat

Odpudivý manipulátor? Jistě! V podání excelentního Javiera Bardema se přesto v této černé komedii stane vaším oblíbencem!

Dobrý šéf, to je něco, o čem každý zaměstnanec ve své práci sní. A Julio Blanco (Javier Bardem) to svým zaměstnancům dopřává. Tvrdí, že pro něj jsou všichni rodina. A jejich problémy jsou i jeho problémy. Teď má jeho podnik na výrobu průmyslových vah Básculas Blanco, který vedl už jeho otec, možnost získat další důležité ocenění v pořadí – Regionální uznání pro nejlepší podnik. A protože Julio bere podnikání vážně, udělá pro jeho získání vše. Velkou otázkou je, zda je to dobrá zpráva i pro zaměstnance.

Je nutno získat cenu za každou cenu

Španělský film Dobrý šéf z roku 2021 (u nás v kinech od roku 2022) v režii Fernanda Leóna de Aranoa je brilantní komedií, která na udílení španělských filmových cen Goya získala hned šest ocenění včetně těch pro nejlepší film, nejlepší scénář, nejlepší režii a herce v hlavní roli. Zápletka příběhu je jednoduchá. Za pár dní má do továrny dorazit komise, která rozhoduje o udělení ceny, a v tu chvíli musí být vše na svém místě a v pořádku. Jenže jak už to bývá, v rozhodujícím okamžiku se dostaví problémy, které musí Julio řešit. Mezi ně patří i strasti vedoucího výroby, který je sice perfektní pracovník, ale v současné době má velké trable s manželkou a je zcela mimo. Navíc před továrnou demonstruje nedávno propuštěný dělník a Julio musí řešit i problémy se stážistkou Lilianou. O co jde? Dle jeho slov jsou sice zaměstnanci jeho rodinou, jenže při tom jaksi zapomněl na to, že s rodinnými příslušníky by se, tak nějak, nemělo spát. A tak Julio manipuluje se svými zaměstnanci a tahá za nitky jejich pracovního i osobního života, co mu síly stačí. Podaří se mu při tom všem vytoužené ocenění získat?

Víte, že s mou ženou jsme neměli děti. Moje děti jste vy všichni.
Julio ke svým zaměstnancům

Jedna z tváří Javiera Bardema

Španělský herec Javier Bardem má poměrně rozsáhlý repertoár, zahrál si padouchy, homosexuály, výtvarníky, zločince a v Dobrém šéfovi ukazuje další ze svých hereckých poloh, tu komediální. Nutno říci, že opět geniálně. Kdo se podívá, bude ho po právu milovat. Jeho postava totiž není jen „hodný otec“ svých zaměstnanců, nýbrž je ukázkou současného manažerského světa, kdy je člověk zaměřen na výkon a dosažení cílů, pro které je nutno udělat maximum. Když se vše daří, je Bardem skvělým zaměstnavatelem, jakmile je třeba něčeho dosáhnout, ukazuje svou další tvář manipulátora, který bere zaměstnance jako kolečko v dobře namazaném soukolí.  

Samá chvála

Dobrý šéf je osmým filmem nezávislého španělského režiséra a scenáristy Fernanda Leóna de Aranoa. K filmu napsal i scénář. Stejně jako v roce 2017, kdy natočil film o vládci kokainového impéria Pablu Escobarovi. I tady si zahrál hlavní roli Javier Bardem. Setkali se společně ještě ve filmu Pondělky na slunci z roku 2002. „Důvodem, proč jsem už natočil tři filmy s Aranoou je skutečnost, že Fernando je jedním z nejlepších scenáristů, které jsem kdy poznal. A já je poznám. A také je úžasný režisér, úžasný střihač, skvělý producent, a především skvělá lidská bytost s čistým svědomím, stvořená pro vyprávění příběhů. A to je silná kombinace,“ vyznal se herec Bardem.

Javier Bardem (* 1. března 1969)

Španělský herec, pochází z umělecké filmové rodiny. V divadle si zahrál již jako dítě, jako teenager pak v mnoha seriálech. První filmovou příležitost dostal od režisérů Juana Josého Bigase Luny a Pedra Almodóvara ve filmech Lulu a její věk a Vysoké podpatky. Bardem patří v současnosti k jedněm z nejoceňovanějších herců. Z dalších jeho filmů jmenujme například Na dno vášně, Collateral, Skyfall, Goyovy přízraky, Tahle země není pro starý, Duna a další.

Dobrý šéf

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Profimedia.cz

Režie Fernando León de Aranoa

Obsazení Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, María de Nati, Mara Guil, Sonia Almarcha, Óscar de la Fuente

Délka 121 min.

Rok 2021

JOJ Cinema HD úterý 26. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC