Film / seriál

Miláčku, zahrajeme si hru

Šaráda – americká kriminální komedie
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Okouzlující Audrey Hepburn a Cary Grant v napínavé krimi komedii Šaráda. Když zmizí manžel, je to problém. Když s ním zmizí také všechny peníze, jde o život.

Manželské i finanční nesnáze s tajnými agenty v patách se řeší obtížně, ale rozhodně to není nuda. I když byste od samého počátku asi tipovali, že Šarádu natočil sám velký Hitchcock (scéna s vyhazováním těla z vlaku, úvodní titulky, napětí a nervy drásající atmosféra), tak tuhle filmovou „parádu“ má na svědomí režisér Stanley Donen. Ten jen mistrně využil odkazů na krále hororů a thrillerů a přimíchal k tomu ještě černý humor a trochu romantiky. Výsledný mix vás velice příjemně překvapí, a to nejen díky hereckým výkonům hlavních hvězd Hepburn a Granta. 

Kdo si hraje, (ne)zlobí

Regina Lampert (Audrey Hepburn) si žije poměrně bezstarostným životem. Jedinou vadu na kráse spatřuje ve svém manželovi, proto by se ráda rozvedla, jenže zjistí, že vlastně nemá s kým. Její muž je údajně mrtvý, ovšem místo něho ožívají staré zločiny. Za války zpronevěřil spoustu peněz, po kterých nyní pase mafie i CIA. A kde se vzal, tu se vzal záhadný elegán Peter Joshua (Cary Grant), který chce Regině pomoci najít právě ony ztracené peníze. Jenže nic není zadarmo, takže ani Peter nepomáhá rozkošné dámě v nesnázích jen tak, což Regina brzy zjistí. Komu má teď chuděrka věřit? Kdo je vlastně Peter? A co se opravdu stalo s jejím manželem? Její poklidný život je v troskách a roztáčí se napínavý i zábavný příběh plný nečekaných odhalení. 

Regina: Být chladnokrevně zavražděn není nesmysl. Proč to někdy nezkusíš?

Nakonec všemu přijdete na kloub samozřejmě i vy, tedy když si tuto krimi komedii nenecháte ujít. Chemie mezi Hepburn a Grantem funguje naprosto skvěle, jako kdyby společně hráli každý den, jak dokonale se doplňují. Hepburn vás navíc mile překvapí svým nenuceným humorem (byla opravdu herečkou s velkým H). Ovšem ve filmu se objeví i další hvězdy stříbrného plátna. George Kennedy si zahrál protřelého zločince Hermana Scobieho a James Coburn zase komicky krutého Texe. Dále je tu úžasný Walter Matthau jako Hamilton Bartholomew, který doslova srší vtipem.

V Šarádě se prostě povedlo vše od A do Z. Do poslední chvíle budete napnutí jak kšandy, jak to s Reginou dopadne a kdo se „vyloupne“ ze záhadného Petera. Jednoduše jsou filmy, které nestárnou, a k nim Šaráda rozhodně patří. 

Šaráda

Film / seriál
Hodnocení FDB 81,3 % Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Stanley Donen

Scénář Peter Stone

Obsazení Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy, Dominique Minot, Ned Glass

Délka 112 min.

Rok 1963

AMC pondělí 12. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC