Film / seriál

Romantika až za hrob

Dobrodružný film Noc úplňku
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Příběhy o lásce jsou věčné, stejně jako často sama láska, jak dokazuje jihokorejská výpravná fantasy podívaná.

Snímek na pomezí fantasy a romance Noc úplňku vypráví o lovci démonů, jemuž zemře milovaná dívka. S její ztrátou se nehodlá jen tak smířit a vzdát se jí bez boje. Vypraví se proto do říše démonů, jež je jakýmsi předsálím nebe, aby svou milovanou přivedl zpět na zem. Poprat se s démony umí, nebojí se jich, ale až tady pozná svého největšího soupeře i nepřítele. Je jím jeho bývalý mistr, z něhož se stal temný vládce démonů. Získá Yi-Gwak svou lásku zpět?  

Film plný čar a kouzel

U romantických pohádek je vždycky trochu problém, že od začátku víte, jak vše skončí. Jinak tomu není ani v tomto případě. Oživením filmu však je jeho scénář, který vůbec nevyužívá některých nastíněných vztahů i dějových linek, takže si nikdy nemůžete být jisti, jestli je vámi předpokládaný závěr stále ve hře. Zní to dost paradoxně, ale bohužel je to tak. Noc úplňku by mohl být klidně o dvě třídy lepším filmem, kdyby měl lepší scénář. Třeba zůstává otázkou, proč tak strašlivě chce bývalý mistr získat moc, jíž za života na zemi tak opovrhoval? Nebo proč Yi-Gwak tolik bojuje o svou milou, když ona ho v podstatě téměř nezná? Ale možná je chyba na naší straně a něco nám uniká.

Nová legenda začíná mezi nebem a zemí...

Přesto ještě není nic ztraceno. Natáčelo se v Číně, jež nabízí vizuálně nesmírně působivé exteriéry, které ve filmu samozřejmě nechybí. Rozkvetlá města, starobylé chrámy, nádherné malebné hory, tajemné lesy plné mlh a nespočet barev vás budou okouzlovat v každém záběru. Samozřejmě zde nesmí chybět ani pověstné bojové scény, které spíš připomínají ladné taneční kreace, jen se v nich „tanečníci“ ohánějí meči. Stejně tak jímavá jako prostředí je i hudba (i když někteří recenzenti si stěžují, že je příliš japonská). A nesmí chybět ani špetka z asijských mýtů a magie.

Noc úplňku je tak opravdu spíše pohádkou, kde tolik nehledíte na příběh jako takový, jelikož víte, že dobro musí nad zlem zákonitě zvítězit, ale necháváte se unášet vyprávěním samotným. Budete sledovat s napětím jednotlivé souboje, bude se vám tajit dech z krajin, které při svých dobrodružstvích hrdinové objeví, stejně jako budete obdivovat nádherné šaty žen v čele s nedosažitelnou a krásnou So-hwa. Noc úplňku zkrátka přináší do našich končin zcela jiný svět, kterému nemusíme vždy správně rozumět, přesto nás zcela okouzlí. 

Noc úplňku

Film / seriál
Hodnocení FDB 65,9 % Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Dong-oh Jo

Scénář Dong-oh Jo, Hee-dae Choi

Obsazení Joon-ho Heo, Woo-sung Jung, Kwang-il Kim, Tae-hee Kim, Jeong-hak Park, Sang-wuk Park, Ha-jun Yu

Délka 105 min.

Rok 2006

AMC úterý 24. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC