Film / seriál

Podruhé v pustinách

Daniel Wu jako bojovník Sunny
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Seriál Into the Badlands věnovaný východnímu bojovému umění přichází s druhou řadou. Jaký osud čeká na válečníka Sunnyho a chlapce s přezdívkou M.K., jenž disponuje mimořádnou silou?

První šestidílná série seriálu, inspirovaného klasickou čínskou pohádkou o cestě na Západ, představila divákům Badlands, zemi, která je ovládána feudálním systémem baronů. Nepokojemi zmítaným územím putuje nelítostný zabiják se strategickou myslí, bojovník Sunny a M.K., na první pohled obyčejný chlapec, který v sobě má temnou sílu, díky níž ovládá bojová umění na té nejvyšší úrovni.

Sunny jeho tajemství odhalil a udělal z něj svého Hřebce, žáka. Sám byl jako malý kluk také trénován, a to nyní nejmocnějším baronem Quinnem, u kterého strávil své mládí a jenž mu dal příležitost stát se Smrťákem, tedy vojákem, jehož náplní je sloužit právě Quinnovi. Sunny svým bojovým talentem předčil ostatní Smrťáky a díky počtu zabitých lidí si vysloužil Quinnův obdiv a jmenování regentem. Další důležitou postavou v Badlands je laskavá doktorka Veil, jenž je Sunnyho milenkou a čeká s ním dítě, které ovšem představuje komplikaci – Smrťáci děti mít nesmí a neposlechnutí tohoto pravidla je trestáno smrtí. Významnou roli hraje i Minerva alias Vdova, nejnovější baronka, jež zabila svého manžela, dále její služka Jade, Quinnova třetí žena, a její nevlastní syn Ryder. Všemi díly se prolíná nepřátelství mezi Quinnem a Vdovou, která chce na svou stranu získat M.K., aby jí svými schopností pomohl zničit největšího protivníka.

Za seriálem stojí celkem tři režiséři, David Dobkin, Guy Ferland a Nick Copus, kteří mají s natáčením seriálů bohaté zkušenosti. Jednu z hlavních rolí, Sunnyho, ztvárnil americký herec Daniel Wu, jenž se od mala zajímá o bojová umění (poté, co viděl film Klášter Shaolin s Jet Lim), ovládá wushu, a působil dokonce i jako trenér. I přes dobrou kondici pro něj ale bylo natáčení bojových scén fyzicky velmi náročné: „Dělat jedenáct bojových scén za čtyři měsíce je docela šílené. V některých pořadech, které natáčíme v Asii, jsou tři nebo čtyři scény za období šesti měsíců, takže máte čas znovu nabýt sílu. Ale zde nebyl prostor pro odpočinek. A věděl jsem, že když se zraním, bude konec natáčení. Zlomil jsem si sice jedno žebro, ale byl jsem schopný nadále točit.“ Další postavy si zahráli Oliver Stark, Aramis Knight, Emily Beecham, Orla Brady a Alexia Ioannides.

Zatímco první řada je ve znamení silného pouta mezi Sunnym a jeho učencem, na začátku druhé série jsou žák a učitel odděleni a oba se ocitají v zoufalé situaci. M.K. se snaží ovládnout své síly, Sunnyho jediným cílem je zase probít se zpátky do Badlands a zachránit svou rodinu. Vdova se pořád snaží získat moc a dává dohromady silnou armádu, nad všemi ale visí tajemná a temná hrozba, spojenectví se hroutí a přátelství jsou zrazena. Ubrání se Sunny a M.K. ničivým následkům pomsty?

Desetidílná druhá série nabídne opět silný příběh, elaborované bojové scény a známé postavy s propracovaným charakterem i minulostí. Kam se budou jejich osudy a celkový příběh ubírat nevíme, jedna věc je ale potvrzena – diváci se dočkají nové postavy, problematického Bajieho, jehož si zahrál Nick Frost, který může Sunnymu pořádně zatopit. Bude zrovna on hlavním padouchem nové řady?

Soutěžte se seriálem Into the Badlands

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Into the Badlands

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,7 %
Foto AMC

Režie David Dobkin

Scénář Miles Millar, Alfred Gough

Obsazení Emily Beecham, Sarah Bolger, Orla Brady, Marton Csokas, Ally Ioannides, Aramis Knight, Madeleine Mantock

Délka 42 min.

AMC pondělí 20. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC