Film / seriál

Noční můra, nebo skutečnost?

Noční můra, nebo skutečnost?
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Kdo viděl první sérii, určitě si nenechá ujít další. Teror se vrací na obrazovky nejen s děsivými vizemi, ale hlavně s děsivě blízkou minulostí.

Svět zachvátilo zlo. Rasismus a strach jsou denní součástí životů. A to jsou témata, která nyní hrají prim v nové řadě seriálu Teror: Zvěrstvo. Vydáte se tak do minulosti, a zároveň budete hledět do budoucnosti. Jak? Uvidíte, co vše se za sedmdesát let změnilo, jak jsme nepoučitelní a znovu a znovu opakujeme stejné chyby. Zrcadlem minulosti i nás samých jsou japonské internační tábory z období druhé světové války. Zde se odehrávají děsivé věci – nereálné i reálné.

Povstání z mrtvých

První série Teroru byla adaptace stejnojmenného románu Dana Simmonse. Ten využil reálný historický příběh ztracené Franklinovy ​​expedice, aby na jeho podkladu vytvořil děsivý příběh, který mísí historii s fantasknem. První série však své možnosti vyčerpala a příběh byl uzavřen. Pokračování, jak se zdálo, nebylo možné. Jenže na AMC našli řešení, jak úspěšný seriál oživit. Jednoduše si ponechali téma a vytvořili nový příběh, v novém čase, s novými postavami. Dějiny stále zůstávají součástí děje, ovšem místo chladné, drsné a neobyvatelné ledové pustiny se tentokrát budeme pohybovat v horké Kalifornii, jen několik dní před útokem na Pearl Harbor.

Tajemství minulosti

Na nevelkém území ostrova žijí převážně Japonci. Jsou však rozděleni na dvě zcela odlišné generace – japonské přistěhovalce, kteří přišli do Spojených států splnit si své sny, a jejich „americké“ děti, které se dívají na tradice se smíchem a pohrdáním. Ve středu toho všeho se pohybuje Chester Nakayama (Derek Mio), americký syn imigrantského rybáře Henryho Nakayamy (Shingo Usami). Otec a syn nemají nic společného, každý jsou jako z jiné planety. Chester je moderní (ve své době, píše se rok 1941) muž, vysokoškolský student, který měl malou aférku s jednou ze svých spolužaček, Luz (Cristina Rodlo). Naprosto zapadá do americké společnosti, cítí se být Američanem, takže mu jeho otec a další starší v čele s Yamato-sanen (George Takei) připadají směšní. Zvláště když začnou vyvolávat staré duchy, kteří je prý pronásledují ze staré vlasti.

Druhá série je odlišná od první jen vnějškově, protože ať žijeme v jakékoli době, všichni neustále čelíme nějakému teroru

Brzy se ale vysmívat přestane, jelikož se ve vesnici začínají dít podivné věci. Vše se točí kolem tajemné ženy, která se zdá být všude a nikde najednou. Co chce? Kdo to je? A je to vůbec člověk? Ještě předtím, než někdo vůbec stihne odpovědět, dojde k napadení Pearl Harboru a životy hlavních hrdinů se obrátí kompletně vzhůru nohama. Jsou odvezeni do internačních táborů a jsou nuceni čelit úplně novému druhu hrůzy…

Politika, nebo seriál?

Tato série Teroru se dotýká nepříliš vzpomínaného a také temného období americké historie. Scenárista a výkonný producent Max Borenstein k tomu dodává: „Japonsko-americká internace je vadou na svědomí našeho národa – a je děsivé sledovat, jak se některé věci vrací.“ To ale neznamená, že Teror je politickou agitkou, která má Američanům pomoci něco vyžehlit. Nejde si však nevšímat děsivých paralel s dnešním světem.

Derek Mio

Derek Mio vyrostl v Huntington Beach v Kalifornii a získal titul bakaláře umění na Kalifornské univerzitě. Hercem se chtěl stát vždy, a tak absolvoval také nejrůznější kurzy, aby své šance na úspěch zvýšil. Jeho úsilí se vyplatilo. Zahrál si v úspěšném seriálu Medal of Honor (2018) a vzápětí získal hlavní roli v seriálu Teror: Zvěrstvo. Kromě profesionální herecké kariéry se také úspěšně věnuje stand-upu.

Zajímavost

George Takei je jediným z herců, který si na druhou světovou válku pamatuje. Dokonce jako malý byl v podobném internačním táboře s celou rodinou.

Koukněte i na

Stranger Things

Malá městečka jsou pro děsivé zápletky stvořená. Když z jednoho takového zmizí svým přátelům Will, začnou se dít podivné věci. Navíc se v okolí Hawkinsu potuluje dívenka, která má nadpřirozené schopnosti. Tohle nemůže dopadnout dobře…

Ash vs. Evil Dead

Zábavnou variací na hororové seriály je příběh Ashe, který temné kouzelnické řemeslo pověsil na hřebík. Když se ale objeví zničující epidemie, která by mohla vyhladit celé lidstvo, opět se vrací na scénu.

Teror: Zvěrstvo

Film / seriál
Hodnocení FDB 78,6 % Hodnocení redakce
Foto AMC

Režie Josef Kubota Wladyka

Scénář Alexander Woo

Obsazení Derek Mio, Cristina Rodlo, George Takei, Kiki Sukezane, Naoko Mori, Teach Grant, James Saito, William deVry, Miki Ishikawa, Shingo Usami…

Délka 10 × 60 min.

AMC čtvrtek 15. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC