Film / seriál

Najednou jsme rodina

Najednou jsme rodina – americká komedie
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Co je zapotřebí, aby se z nenápadné komedie vyklubal divácký hit? Dobře napsaný příběh o pěstounské rodině, autentická zkušenost režiséra a skvělý Mark Wahlberg v hlavní roli.

O tom, že je pěstounství celkem oříšek, asi není třeba polemizovat. A to obzvlášť, když se v dosud klidném a tichém domově ocitne ne jedno „nové“ dítě, ale hned tři. „Musíme se smířit s tím, že jsme udělali hroznou chybu a náš život nebude stát za nic,“ konstatuje vyděšený Pete (Mark Wahlberg) brzy poté, co se společně s manželkou Ellie (Rose Byrne) po hlavě vrhne do pěstounské péče a zjistí, že jejich adoptivní dospívající dcera (Isabela Merced) má ještě dva mladší sourozence.

Vlastní zkušenost

Situace z filmu přitom nejsou vůbec odtržené od reality. Film napsal a režíroval Sean Anders, kterého inspirovaly skutečné události z jeho vlastního života. Sám v roce 2012 adoptoval tři sourozence. A nebylo to prý snadné: „Najednou máte doma tři cizí lidi. Máte pocit, že hlídáte děti někoho jiného. Děti vám nevěří, cítíte se ztraceni. Časem ale strach a trapnost zmizí a stane se z toho neuvěřitelná věc.“

Nechtěl jsem natočit film, který by případným adoptivním rodičům tvrdil, jak je to všechno snadné

Staří parťáci

Inspiraci ve vlastní rodině hledal i představitel Peta Mark Wahlberg. Ten měl v době natáčení patnáctiletou dceru, tedy ve stejném věku jako jeho dcera filmová, a k tomu ještě dvě mladší děti. Mimochodem, s Isabelou Merced, která jeho adoptivní dceru ztvárnila, si zahrál už ve snímku Transformers: Poslední rytíř.

Wahlberg role otců miluje

Tato komedie je už třetím filmem, na kterém režisér Sean Anders spolupracoval s Markem Wahlbergem. Předcházely mu snímky Táta je doma 1 (2015) a Táta je doma 2 (2017), kde Wahlbergovi sekundoval komik Will Ferrell. Podle Anderse tehdy dal Wahlberg do role otce celé své srdce. A sázka na Wahlberga se Andersovi vyplatila: komedie celosvětově vydělala téměř 121 milionů dolarů, přičemž náklady na výrobu činily jen 48 milionů dolarů. 

Mark Wahlberg

Kariéra Marka Wahlberga je velká jízda. V jeho třinácti ho spolu s bratrem Donniem objevil hudební producent, hledající zpěváky do skupiny New Kids on the Block. Zatímco Donnie nabídku nadšeně přijal, Mark odmítl a žil drsným pouličním životem. Dokonce skončil ve vězení, odkud se dostal díky kauci bráchy Donnieho. Následoval hudební projekt Marky Mark a slavný singl Good Vibrations. Poté dostal Mark příležitost ve snímku Hříšné noci a jeho filmová kariéra se rozjela naplno.

Najednou jsme rodina

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,6 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox

Režie Sean Anders

Scénář Sean Anders, John Morris

Obsazení Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Octavia Spencer, Tig Notaro

Délka 119 min.

Rok 2018

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC