Film / seriál

Místo pro život

Mare z Easttownu – kriminální miniséie
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Hvězdná Kate Winslet ve zbrusu nové minisérii Mare z Easttownu dokazuje, že je herečkou s talentem od pánaboha.

Mare Sheehan v podání Kate Winslet je detektivkou v zapadlém maloměstě kdesi v Pensylvánii. Plná pochyb o sobě samé a svých schopnostech je postavena před úkol vyřešit zmizení místního děvčete, posléze vraždu další dívky.

Život je hořký

Mare se doslova rozpadá život pod rukama. Je to žena středního věku, která bojuje s vlastními démony i minulostí. Přišla o syna, manžel ji opustil a vztah s vlastní matkou připomíná zákopovou válku. Přesto se snaží vychovávat vnuka a dělat svou práci, jak nejlépe umí. Tvrdá k sobě, občas břitce ironická, krok za krokem odkrývá tajemství obou případů, které spolu nějakým způsobem souvisejí. A nejen to, zdá se, že zmizení a vražda souvisí i s Mareinou minulostí. Ale jak se dobrat pravdy uprostřed komunity, která si svá temná tajemství střeží jako oko v hlavě? 

Udělat něco velkolepého je přeceňované

V hlavní roli Kate Winslet

Ačkoliv by se mohlo zdát, že námět i atmosféra seriálu jsou spíše pochmurné, ve skutečnosti tvůrci nešetřili humorem. A také pivem, které Mare málokdy pustí z ruky. 

Režisér Craig Zobel totiž natočil nejen napínavý, ale také zábavný seriál, který se od běžných kriminálek v mnohém liší. Například v tom, jakou pozornost věnuje privátní části života hlavní hrdinky Mare. A je to zážitek – Kate Winslet totiž ztvárnila roli utahané, životem ztrápené, přesto však citlivé ženy s takovou přesvědčivostí, že jí brzy uvěříte každé slovo a zapomenete, že detektivku pouze hraje.

Kate Winslet & Guy Pearce

Dvojice Kate Winslet a Guy Pearce se nevidí před kamerou poprvé. Před více než 10 lety se již potkali při natáčení úspěšného seriálu Mildred Pierceová, který produkovala rovněž HBO. A že to oběma šlo, získali v roce 2011 za své herecké výkony ceny Emmy, v roce 2012 pak Kate Winslet přidala ještě cenu Golden Globe v kategorii Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu, Guy se musel smířit s pouhou nominací v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli.

Zajímavost

Tvůrci seriálu pochybovali, že hvězda formátu Kate Winslet přijme roli Mare. O to víc byli překvapení, když se jim ozvala za 24 hodin po odeslání scénáře na její adresu. Svůj telefonát zahájila slovy: „Jdu do toho!“ 

Nenechte si ujít na Skylink Live TV

Krvácející srdce (2015)

Drsný snímek ukazuje, kam až může člověka zavést láska k nejbližším. May měla dokonalý život, ale jen do chvíle, než přijela její sestra se svým podivínským přítelem. Netrvá to dlouho a oběma začíná jít o život. 

Pohřešovaná (2007)

Záhadný únos své dcery řeší matka, kterou pronásledují vize místa, kde má být její dcera uvězněna. Své intuici věří, ale uvěří jí také policie? Navíc hodiny nemilosrdně tikají...

Mare z Easttownu

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Craig Zobel

Scénář Brad Ingelsby

Obsazení Kate Winslet, Guy Pearce, Julianne Nicholson, Jean Smart, Evan Peters, Patrick Murney, Sosie Bacon, David Denman…

Délka 7 × 60 min.

HBO pondělí 19. 4. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC