Film / seriál

Kterak poslíček k lásce přišel

Romantická komedie Sloužit Sáře
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Máte job snů? Nemáte? Nevadí! I tak můžete potkat lásku svého života podobně jako Joe Tyler (Matthew Perry).

Ve filmu Sloužit Sáře pracuje Joe jako poslíček, který doručuje různé dokumenty, většinou jde o věci, které jsou lidem dost nepříjemné, třeba rozvodové papíry. A díky nim se seznámí také s krásnou Sárou Moore (Elizabeth Hurley). Její manžel ji chce obrat o peníze, a tak si najme Joea, aby ji s rozvodem předběhl a byl ve výhodě. Jenže Sára je nejen krásná, ale také chytrá, a tak svého téměř bývalého exmanžela doběhne, a to s pomocí svého nového spojence Joea.  

Zábava, romantika, happy end

Matthew Perry je dobrý komik, a tak role Joea byla přímo pro něho. Tenhle chlápek vede docela stereotypní život ‒ neustále střídá zaměstnání, o pořádnou ženskou ne a ne zavadit, a tak je aspoň sarkastický. Když přijme pozici doručovatele (nejčastěji rozvodových papírů), myslí si, že ho už nic nepřekvapí. Tedy při doručování takovýchto lejster zrovna nuda není, lidé reagují často velmi nepředvídatelně šíleně, ale v Joeově životě to nic nemění. Do té doby, než si ho najme texaský magnát (v kovbojských botách a klobouku zřejmě i spí). Sára je však jediná klientka, která rozvod nehodlá jen tak vzdát, tedy nehodlá se vzdát svého majetku. Nabídne proto Joeovi, že když teď doručí rozvodové papíry jejímu muži, dostane podíl z majetku, který Sára vysoudí. Tak začíná bláznivá cesta, na které se Joe a Sára samozřejmě nejdříve nemohou vystát, aby nakonec zjistili, že bez sebe nemůžou být.

Sloužit Sáře je snímek z klasického ranku bláznivých komedií, které sází na představitele ústředního páru. Perry tak bohužel nepředvádí nic nového. Jako vždy ho pronásleduje smůla a nezbývá mu nic jiného, než vše ironizovat a sarkasticky komentovat. Sice je v tom svým způsobem mistr, ale v tomto případě to vypadá, že už ho role potřeštěných nemehel přestávají bavit, což je škoda. Mnohem energičtější je pak Hurley jako Sára. Filmaři moc dobře věděli, že Hurley musí nosit sexy oblečky, aby zvláště mužskou část diváků potěšili co nejvíce. Jenže Hurley není jen krásná diva, je to i poměrně slušná herečka. Díky ní je Sára víc než jen pěkná tvářička s pěknou postavičkou. Je to divoká ženská, co si nenechá mazat máslo po hlavě. 

Bohužel některé gagy jsou dost prvoplánové, takže jejich vtipnost vyprchá ještě dřív, než je stihnou herci dohrát. Jinak je film Sloužit Sáře klasika. Hrdinové se setkají náhodou, pak je napadne šílenost, kterou společně uskuteční, pak se štvou, pak všechno dobře dopadne, ale oni jdou každý svou cestou, až pak si uvědomí, že bez sebe nemůžou žít, tak se k sobě dojemně vrátí. Zazvonil zvonec a pohádky je konec…

Přesně tak to je. Ovšem jednoduché věci bývají ozkoušené a jsou spolehlivé. Takže je tento film sice klasika, ale jako zábavná oddechovka funguje velmi dobře.

Zajímavost

Spousta sarkastických komentářů, které ve filmu zazní, nejsou dílem scenáristů, ale vznikly díky improvizaci Matthewa Perryho.

Sloužit Sáře

Film / seriál
Hodnocení FDB 68,3 % Hodnocení redakce
Foto Profimedia.cz

Režie Reginald Hudlin

Scénář Jay Scherick, David Ronn

Obsazení Matthew Perry, Elizabeth Hurley, Vincent Pastore, Bruce Campbell, Cedric the Entertainer, Amy Adams, Terry Crews, Jerry Stiller, Marshall Bell, Joe Viterelli, Tony Longo, Julio Cedillo, Andrew Wilson, Ash Christian, Mike Judge, Mirelly Taylor, Nikki Schieler Ziering, Alaina Huffman, Tammy Barr, Farah White, Michael Marco, Libby Villari, Ramsey Williams, Toby Metcalf

Délka 102 min.

Rok 2002

AMC čtvrtek 10. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC