Film / seriál

Kissáci a fotbalový rokenrol: První liga kope

Kissáci a fotbalový rokenrol
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Rokenrolová legenda Kiss nakopla vlastní fotbalový tým a chce s ním uspět ve vlastní reality show. Jedno je jisté: liga je liga!

Když Kiss poprvé oznámili, že zainvestovali do týmu amerického fotbalu, který pochopitelně pojmenovali LA KISS, vokalista a zpěvák Gene Simmons prohlásil: „Dali jsme si hodně záležet na detailech, aby si lidi nemysleli, že jde jenom o nějakou rokenrolovou bandu s přilbami na hlavě.“ Nakopnout sezonu s béčkovým týmem hráčů s pomalovanými tvářemi po vzoru ikonické kapely by bylo příliš snadné. „Je to o skutečném reálném fotbalu,“ ujišťuje Simmons. Reálnost této reality koneckonců potvrzuje i desetidílná zábavná reality show Kissáci a fotbalový rokenrol. 
 

Mého srdce šampionát

Kiss jsou legendy rokenrolu už přes 40 let. Mají za sebou několik hudebních rekordů a stovky vyprodaných vystoupení ve sportovních arénách. Rekordy a arény nové podívané Kissáci a fotbalový rokenrol jsou ale úplně jiného druhu. Gene Simmons založil s kolegou vokalistou a frontmanem Paulem Stanleym fotbalový tým doslova na zelené louce. Navzdory tomu, že fotbal patří (stejně jako Kiss) ke gigantům amerického šoubyznysu (a vedle baseballu, hokeje a basketbalu je nejpopulárnějším sportem v celých Spojených státech), před LA KISS v kalifornské metropoli Los Angeles už dlouho žádný tým neexistoval.
 
Kissáci přitom mají vysoké ambice. Simmons ujišťuje, že sportovně-zábavní projekt pro ně není žádným vedlejšákem, chtějí se nejen prosadit, ale i něco znamenat. „Co jsme dali rokenrolu, chceme dát i tomuto sportu,“ potvrzuje Stanley. Oba nejznámější členové skupiny v pořadu vystupují jako majitelé a manažeři týmu. Mají minimum zkušeností, ale srší o to větším nadšením. Fandům kapely navíc neunikne ani přítomnost dlouholetého manažera skupiny Kiss Doca McGhee. Odvaha, těžká dřina a všechny překonané trable mají nakonec vést k jedinému: vytoužené prestižní účasti v celonárodním šampionátu. 
 

Není co ztratit

Desítka epizod postupně zachycuje zápolení týmu na hřišti i v zákulisí šaten, nečekaně neuspokojivé výsledky nejnadanějších hráčů, úspěch prvního utkání na domácí půdě, které se v podání Kissáků mění na nemalou zábavní show…, ale i ponižující porážku, vyhazov jednoho z koučů a zoufalé pokusy o záchranu. „Nemáme nejlepší hráče. Prostě to tak je. Naši hráči nepatří k absolutní špičce. Jenže mají lví srdce,“ hodnotí Simmons nepříznivý zvrat osudu. „Uprostřed sezony jsme se navíc museli zbavit quaterbacka. Je to jako s Olympiádou, pokusíte se ze sebe vydat nejlepší, a když to nevyjde, vypadnete.“  
 
O podobných věcech – ovšem na hudební scéně, ví skupina, která zažila už několik comebacků a na kterou se vždy navzdory obrovským úspěchům nahlíželo jako na outsidery, své. Pravdou je, že oč se to pro LA KISS vyvíjí hůře, o to jsou Kissáci a fotbalový rokenrol dramatičtější podívanou. „Naši hráči nemají co ztratit, ale výhrou můžou hodně získat. Zároveň musí hodně dokázat sami sobě, týmu i fanouškům,“ říká Simmons. Být to nějak jinak, musel by se asi pořad jmenovat Nedvědi a pétanqueová brnkačka. 
 
„Znamená to něco dokonce i pro mě. Když chlapi brečí jako dvanáctiletí kluci, zlomí vám to srdce,“ přiznává Simmons. „Dojde vám, že něco takového je důležitější a znamená víc než moje výplata, nebo smlouva na nějakou holicí pěnu – oni chtějí vyhrát.“  

Kissáci a fotbalový rokenrol

Film / seriál
Foto AMC
AMC pondělí 6. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC