Film / seriál

Chef: Druhou šanci dostaneš jen jednou

Chef
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Jon Favreau je šéfkuchař, který ztratil svoji práci ve špičkové restauraci, zato ale objevil díru na gastronomickém trhu. Dokáže ji zaplnit a ještě zachránit rozpadající se rodinu?

 merický herec, režisér, scénárista, producent a komik Jon Favreau natočil klasickou vztahovou komedii kříženou s road movie o sbližování otce a syna skrze vášeň pro vaření. Zhostil se i hlavní postavy padlého šéfkuchaře, který si otevře pojízdné občerstvení. A sekundují mu hvězdy první velikosti jako Scarlett Johansson, Dustin Hoffman a Robert Downey Jr.
Nečekejte ovšem bezduchý blockbuster, Chef je spíše nezávislý film. Ale pokud jste v Hollywoodu oblíbeni jako Jon Favreau, tak máte šanci, že vaši kamarádi, kteří jinak berou deset i více milionů dolarů za film, s vámi točí skoro zadarmo. 
Na výsledku je v každém záběru vidět, že Chef nebyl natočen, aby vydělal peníze, ale jen z radosti z řemesla, ať už je jím filmařina či vaření. Jon Favreau jako poradce a později producenta najal majitele celé flotily pojízdných restaurací s fúzí korejské a mexické kuchyně Roye Choie. Ten nejenže vymýšlel menu, která se ve filmu připravují, ale Favreau i chvíli pracoval v jeho firmě, aby si řemeslo osahal. Choi se prosadil mimo jiné díky používání sociálních sítí, což je cesta, kterou se vydá také hlavní hrdina filmu. Chefa v každém případě nedoporučujeme sledovat na lačno, nebo po dokoukání filmu na posezení vyjíte celou ledničku. Rozhodně jde o jeden z nejlepších filmů z prostředí gastronomie.

Chef

Film / seriál
Hodnocení FDB 66.7 %
Foto FilmBox

Režie Jon Favreau

Obsazení Jon Favreau, Sofía Vergara, Emjay Anthony, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Oliver Platt

Délka 115 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC