Film / seriál

Bože, Bože, Bože – Preacher 3

Bože, Bože, Bože – Preacher 3
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Naposledy se Boha známá partička snažila najít v Texasu a pak v New Orleans. Kam zamíří ve třetí řadě mysteriózního seriálu?

Tentokrát to bude na plantáže v Louisianě, na místo jménem Angelville (jak „preacherovsky“ ironické), kde Jesse vyrostl a kam se rozhodně nikdy nechtěl vrátit. Už jen bažinatá krajina je sama o sobě dost děsivá a přízračná, jenže na Jesseho, Tulip a Cassidyho čekají hrůznější věci než jen panenky woodoo.

Třetí řada mysteriózní série s notnou dávkou ironie i akce

Musejí vyvolávat stále další a další démony, aby Jesse mohl uniknout vlastní minulosti, protože jen tak bude moci zachránit budoucnost, a to rovnou celého lidstva. Tím nejzásadnějším přízrakem bude babča (výborná Betty Buckley), letitá rodinná čarodějka, která může vyléčit Tulip, ale bude to dost drahé, čímž nemyslíme, že by Jesse musel vykrást banku. Babča si totiž potrpí na lidské duše… Takto aspoň lákají na třetí sérii Preachera oficiální trailery a producenti.

Nové postavy

Kromě Betty Buckley jako drsné čarodějnice se v nové sérii představí také Colin Cunningham jako TC, muž s dýkou, k němuž není radno obracet se zády. Jeremy Childs zase hraje Jodyho, babčina žoldáka, dosti odstrašujícího chlápka, s nímž má Jesse nevyřízené účty, ale nikdy ho nedokázal v boji porazit. Dále je tu Liz McGeever, představující dívku s líbivou tvářičkou Christinu, jež útrpně snáší svůj úděl, ale zoufale touží změnit svůj život. A konečně Adam Croasdell má roli 350 let starého upíra Eccaria, velmi moudrého a vzhledem připomínajícího šlechtice v gotickém stylingu jako z nějakých romantických knih. Pod povrchem je však Eccarius dosti temná postava.

Komiks v plné síle

Preacher se nemusí líbit každému, ale je fakt, že tento seriál ze současné televizní produkce dost vyčnívá. A věřte tomu nebo ne, jde přitom v podstatě jen o klasický příběh amerického snu, snahy se usadit, vlastnit nějaký ten majetek, oženit se s životní láskou a vyrazit do západu slunce… Je to možná jen sen, v tomto případě plný padlých andělů, sexuálních aférek i upírů, ale pořád je to ten stejný sen – splnit si svá přání a spokojeně žít. Navíc se třetí série vrací ke komiksové předloze, k druhému svazku o konci světa, takže pro fanoušky sešitové verze půjde o zajímavou podívanou, kdy budou moci srovnávat, nakolik se tvůrcům adaptace povedla.

My vás můžeme zatím nalákat na reakce zahraničních kritiků, kteří už měli tu možnost zhlédnout první tři díly. Zatím se o seriálu píše jen v superlativech, tedy že ze své bizarnosti Preacher nic neztratil, že postavy skáčou z neuvěřitelných situací a světů do ještě neuvěřitelnějších situací a světů přesně jako v komiksu, že herecké obsazení je zvoleno na jedničku a že Bůh neztrácí smysl pro humor.

Máte-li slabost pro mysteriózní seriály s notnou dávkou ironie i akce, pak si u třetí série Preachera budete lebedit.

Dominic Cooper

Charismatický britský herec má za sebou už poměrně bohatou filmografii. Do povědomí diváků po celém světě se dostal v roce 2008, kdy měly premiéru filmy Vévodkyně a Mamma Mia! Fanoušci komiksů ho znají také z Avengerů a Captaina America. Letos bychom měli mít možnost vidět ho v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again.

Zajímavosti

Víte, že jméno Jesse Custer je vlastně přesmyčka? Velmi snadno vám přehozením pár písmen vyjde Secret Jesus.

Dominic Cooper a Ruth Negga tvořili pár nejen v seriálu, ale také v reálném životě.

Koukněte i na

The OA

Další z mysteriózních seriálů, který je zároveň také tak trochu detektivkou. Když se po sedmi letech vrátí do malého městečka dívka Prairie, nikoho nepoznává. V době zmizení byla totiž slepá.

Městečko Twin Peaks

Pokud jsme na půdě bizarností a seriálových lahůdek, nelze vynechat legendrání kultovku Twin Peaks. Rozjetí třetí řady se stalo seriálovou událostí minulého roku, i když se nová série od té původní v ledasčem lišila.

Preacher / 3. série

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto AMC, Profimedia.cz

Režie Sam Catlin, Evan Goldberg…

Scénář Evan Goldberg, Seth Rogen…

Obsazení Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Betty Buckley…

Délka 10 × 60 min.

AMC čtvrtek 19. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC