Dokument

Zabezpečení letiště: Peru a Brazílie

Zabezpečení letiště: Peru a Brazílie – dokument
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Co si s sebou berete na dovolenou? Stačí jen pár svršků, doklady a kosmetika? Pak jste ideální cestovatelé.

Jenže ne všichni cestují tak „nevinně“, a tak mají policisté a celníci o práci postaráno zvláště na letištích. V dokumentárním seriálu Zabezpečení letiště navštívíme dvě největší, a tím pádem také nejfrekventovanější, letiště v Latinské Americe: peruánské Jorge Chavez a brazilské Sao Paulo-Guarulhos. Určitě už tušíte, kam míříme. Policisté na těchto letištích nehledají u cestujících špatné zubní kartáčky nebo prošlé müsli tyčinky. Zajímají je především nelegální přistěhovalci a pašeráci kokainu.

Na těchto letištích je skutečně živo, ostatně jak uvidíte v několika epizodách sami. V práci jim pomáhájí moderní technologie, ale také speciálně vycvičení psi. Dohled nad těmito letišti probíhá dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu. A co nejčastěji policisté nacházejí? Dnes už standardem jsou nejrůznější skrýše v zavazadlech i oblečení, pak se pašují drogy v tobolkách ukrytých na místech, kde byste je skutečně nehledali… A takovým evergreenem jsou také falešné dokumenty.

Jestli jste si mysleli, že práce na letišti je „pohodička“, pak vás přesvědčíme o opaku. Může to být i pořádný adrenalin. Ale pozor, „vynálezy“ ani obchodním nadšením takovýchto cestujících se neinspirujte!

Zabezpečení letiště: Peru a Brazílie

Dokument
Foto Profimedia.cz
National Geographic HD pondělí 19. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC