Dokument

Vězněm v cizině

Vězněm v cizině
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Další série napínavého dokumentárního seriálu vás seznámí s osudy velmi rozdílných lidí, kteří se někdy právem, jindy neprávem ocitli ve vězení.

I u této série stále platí – jiný kraj, jiné vězení. A zvláště mimo Evropu a Severní Ameriku je to často diametrální rozdíl. Dostat se do mexického nebo třeba asijského vězení dobrovolně nikdo nechce. Přesto stále existují lidé, kteří vědomě hazardují se svou svobodou. Ovšem najdou se mezi nimi i tací, kteří jednoduše nemají na vybranou. Kupříkladu Carlos Quijas není žádný gangster, je to obyčejný chlapík, který byl ve špatnou chvíli na špatném místě. Neprávem jej odsoudí a aby přežil, přidává se k mexickému drogovému kartelu. Pro dobráky není ve vězeních bezpečno, přežívají jen drsní chlapi. Trochu jiný je příběh Davida Kunkela, který rozhodně nepatří ke svatouškům. Převážel totiž z Afghánistánu hašiš, a ne málo. Ve svém Land Roveru se snažil propašovat 45 kilogramů! Dokážete si představit, že za takový náklad nedostal podmínku a veřejně prospěšné práce. Ale vězení nemusí být jen ta oficiální, s vlaječkou státu a vězeňskou službou za ostnatým drátem. Své o tom ví Keith Stansell, který se coby vládní zaměstnanec stal rukojmím v Kolumbii poté, co se zřítilo jeho letadlo do džungle. I když se tito muži stali vězni z různých důvodů, jedno je vždy stejné. Po takové zkušenosti nikdo netouží.

Vězněm v cizině

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD pondělí 4. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC