Dokument

Velká série o virech

Velká série o virech – dokumentární cyklus
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Žijeme ve zvláštní době. Lidé se považují za nejmocnější tvory na planetě Zemi, přesto je dokáže zcela paralyzovat mikroskopická částice – virus.

Tyto malé částice nacházející se na pomezí živých a neživých organismů si rády zahrávají nejen s našimi buňkami. Viry jsou po tisíciletí přirozenou součástí přírody, ale některé z nich dokážou mít na některé organismy devastující účinky. Určitě tušíte, kam míříme, jelikož v současnosti lidstvo s jedním takovým virem bojuje.

National Geographic proto přichází se sérií dokumentů, které nám mohou pomoci lépe pochopit nejen současnou situaci, ale chování virů obecně. Ne všechny viry musí přinášet zkázu a rozhodně ne všechny viry jsme již poznali. Matička příroda je zkrátka neskutečně kreativní, a tak má člověk stále co nového objevovat. Trojice dokumentů Lovci virů, Průlomové objevy: Bojovníci s virem, Od eboly po Covid-19 se zaměří spíše na virologické a medicínské souvislosti. Uvidíte, jak se viry rozpoznávají, jak se vlastně určuje, který vir je nový, který je jen mutací jiného a podobně. Stejně tak lehce zabrousíme i do historie a přiblížíme vám problematiku vakcín. V současnosti samozřejmě nemůže chybět ani vysoce aktuální téma Covidu-19. 

A jelikož některé viry budí respekt, jiné doslova hrůzu, nejlepším obráncem proti strachu je poznání. Podívejme se tedy pomyslně na zoubek virům, možná pak lépe pochopíme nejen je, ale také přírodu jako celek. 

Velká série o virech

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD pátek 20. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC