Dokument

Kosmos: Možné světy

Dokumentární seriál Kosmos: Možné světy
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Čas a prostor jsou zdánlivě jednoduše pochopitelné veličiny. Opak je však pravdou. Nabízí nám totiž nezměrné možnosti poznání.

Výpravný seriál nám dovolí nahlédnout jak do minulosti, tak do budoucnosti. A nebudou to ledajaké výlety. Kosmos: Možné světy přibližuje nové dimenze poznání nejen naší planety, ale také celého vesmíru. Jeho tvůrci vytvořili jakýsi televizní stroj času, a tak se vrátíme o miliardy let zpět, abychom mohli být svědky okamžiků, kdy se na naší planetě začal vyvíjet život.

Potom skočíme pro změnu do vzdálené budoucnosti. Dozvíme se, že ať chceme, či nechceme, jednoho dne bude Země kvůli umírajícímu Slunci neobyvatelná. Zmizí lidstvo společně s naší hvězdou, nebo se uchýlí na jinou planetu? V rámci vybraných epizod se také seznámíme s několika experty, kteří se nám budou snažit vysvětlit, kudy se lidé mají ubírat, aby přežili. Například genetik Nikolaj Vavilov se snažil vědeckými metodami vyřešit hladomor, a tak shromáždil neuvěřitelné množství semen rostlin z pěti kontinentů. Po tajemství života budeme pátrat také v epizodě, která se dotkne druhé světové války a samozřejmě navštívíme také kolébku moderní evropské civilizace, Řecko. Seriál kromě zajímavých informací o naší budoucnosti i minulosti nabízí také velmi poutavý vizuál. Především epizody mapující vesmír a naši budoucnost jsou doslova nabité fascinujícími záběry, kterými by nepohrdli ani tvůrci sci-fi trháků, ať už jde o vesmírná tělesa, nebo vize nejrůznějších staveb a technických vymožeností.

Kosmos: Možné světy

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD pondělí 23. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC