Dokument

Do neznáma

Dokumentární seriál Do neznáma
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Šéfkuchaře a kulinářského odborníka Gordona Ramseyho není třeba představovat. V druhé řadě seriálu Do neznáma vám představí další nevšední chutě a jídla.

Gordon patří nejen k vyhlášeným šéfkuchařům, ale také mezi drsné chlápky, kteří se jen tak nějaké výzvy nezaleknou. Znovu proto balí kufry a vydává se na takovou kulinářskou cestu kolem světa, aby mohl prozkoumat další země i regiony a tamní vyhlášené gastronomické lahůdky. Tentokrát vás zavede do sedmi zemí: do Tasmánie, Jihoafrické republiky, Indonésie, Louisiany, Norska, Indie a Guyany. 

Stejně jako v předešlé řadě seriálu ho nezajímají elegantní hotelové kuchyně, ale chce ochutnat, a později také zkusit uvařit, jídla, která jsou nejen výborná, ale hlavně typická pro konkrétní místa mimo hlavní turistické tepny. Aby konečný gastronomický zážitek stál opravdu za to, vezme Gordon vše pěkně od podlahy – s místními obyvateli bude sbírat nebo lovit suroviny, aby bylo vše co nejčerstvější a nejchutnější. Zúčastní se tak tradičního býčího běhu, bude se potápět v rozbouřených tasmánských vodách, absolvuje závod na čtyřkolkách nebo seskok z vrtulníku – a to vše proto, aby poznal místní lidi i jejich zvyky. „Máme možnost se od místních obyvatel naučit jejich recepty a postupy a poslechnout si i příběhy, které nám umožní lépe porozumět světu kolem nás.“ Unikátní kulinářský zážitek „prošpikovaný“ adrenalinem samozřejmě doprovází nádherné záběry nejen exotických krajin. 

Do neznáma

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD neděle 6. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC