Sport

Těšte se na nejlepší hokej na světě

NHL – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Nejslavnější hokejová soutěž na světě je zpět. Na stanicích Nova  Sport můžete sledovat zápasy zámořské NHL, které slibují opět skvělou podívanou. Po zkrácené sezóně si letos fanoušci užijí celkem 1 312 utkání. Bude to opravdu skvělá jízda.

Kdo je největší favorit? NHL je nevyzpytatelná soutěž a šanci na vítězství má mnoho týmů. Mezi největší favority patří stále Tampa Bay Lightning, která získala Stanley Cup už v předchozích dvou ročnících. Letos tak má šanci získat hattrick. To se naposledy v zámořské soutěži podařilo New York Islanders v letech 1980 až 1983 (Islanders v té době získali dokonce 4 tituly). 

Podle sázkových kanceláří je ale největším favoritem Colorado Avalanche, které má jednu z nejlepších obran celé NHL. „Laviny“ navíc získaly skvělou náhradu za brankáře Philippa Grubauera, který odešel k nováčkovi soutěže ze Seattlu. Brankářskou jedničkou by měl být Darcy Kuemper. K tomu v útoku excelují hvězdy jako Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen.   

Překvapí Rytíři nebo Kraken?

Do bojů o Stanley Cup by mohli zasáhnout i hráči Vegas Golden Knights. Tým, který se do NHL dostal po rozšiřovacím draftu v roce 2017, patří rovněž mezi nejsilnější celky. Rytířům sice odešla brankářská legenda Marc-André Fleury, ale jeho náhradník Robin Lehner patří také mezi nejlepší v celém zámoří. A co víc? Vegas má skvělou obranu i skvělý útok, ve kterém excelují Max Pacioretty a Mark Stone.

Černým koněm soutěže by mohl být nový tým NHL Seattle Kraken. „Já bych tento celek vůbec nezatracoval. Podle mého mají opravdu dobře složený tým a myslím si, že letos budeme sledovat opravdu zajímavou jízdu, možná podobnou té, jakou měli ve své první sezóně hráči Vegas,“ říká komentátor NHL Roman Jedlička. Fanoušci Seattlu mají po hokeji obrovský hlad. Permanentky vyprodali za rekordních 12 minut. A není divu. V týmu se budou pohybovat hvězdy jako Mark Girodano, Jordan Eberle a Yanni Gourde.

Na koho se můžeme těšit z Čechů?

V nejlepší hokejové soutěži světa by se měly objevit přes dvě desítky českých hráčů. David Pastrňák rozhodně patří mezi ty největší hvězdy. V loňské sezóně si připsal 48 bodů za 20 branek a 28 asistencí. Zajímavé bude sledovat Jakuba Voráčka, který se vrátil po deseti letech do Columbus Blue Jackets. Tomáš Hertl hraje svou poslední sezónu pod smlouvou v San Jose Sharks. Řekne si svými výkony o novou? 

Komentátor NHL Roman Jedlička doporučuje pozorně sledovat české brankáře. „Letos tam bude spousta mladých gólmanů, kteří se budou prát o to, aby mohli pravidelně chytat,“ vysvětluje. V Arizoně bude bojovat o příležitost Karel Vejmelka, ve Washingtonu loni zářil Vítek Vaněček a v Calgary dostane novou šanci Dan Vladař.

12 Slováků

Slovenská přítomnost v nejslavnější hokejové lize světa už není tak masivní jako kdysi. Reálnou šanci zahrát si v novém ročníku má dvanáct hokejistů. Mezi tuctem vyvolených nebude chybět veterán Zdeno Chára, ale i „mladé pušky“ Adam Húska či Martin Pospíšil, kteří čekají na svou premiéru. Slovenská legenda Chára letos v březnu oslaví 45. narozeniny a možná stojí na prahu své poslední sezóny. Po letech v Bostonu se letos upsal New York Islanders, kde v roce 1997 začínal. Cháru zde čeká čtyřiadvacátý rok v NHL. Hodně se čeká i od Tomáše Tatara, který v srpnu podepsal dvouletou smlouvu s New Jersey Devils.

Jak se nakonec bude českým a slovenským hráčům dařit? A kdo získá Stanley Cup? To sledujte v přímých přenosech na stanicích Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

NHL

Sport
Foto JAIAGNISH
Nova Sport 1 a Nova Sport 2 středa 27. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC