Soutěž

Soutěžte s Viasat History a novým seriálem Poslední váleční králové Evropy

Soutěž s Viasat History
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Viasat History nabízí moderní pohled na historii v novém pojetí: kvalitně podložené pořady v inteligentním podání nejcharismatičtějších historiků, které nutí diváka přemýšlet. Napínavé příběhy podle skutečnosti, působivé vyprávění... od života zhýčkaných králů přes boj otroků za svobodu po největší vojenská tažení v dějinách. Nyní Viasat Hitory přináší zcela nový seriál POSLEDNÍ VÁLEČNÍ KRÁLOVÉ EVROPY a spolu s ním také soutěž o lákavé ceny.

Co vás čeká v seriálu POSLEDNÍ VÁLEČNÍ KRÁLOVÉ EVROPY?

Před tisíci lety bojoval Viking, Norman a Sas o slávu — trůn jednoho malého ostrůvku na okraji Evropy. Během jednoho roku dva zahynuli v boji a třetí zůstal vítězem… s bohatstvím a mocí, o jakých se mu ani nesnilo. Na základě analýzy historických dokumentů odhalujeme příběh touhy po moci a majetku, příběh boje za kulturu a víru, příběh o rodinných roztržkách a zradách, které ovlivnily chod evropských dějin.

Vojenský historik Dan Snow nás s televizním štábem zavede na místa historických událostí — do města Caen v Normandii, do Norska, do Stamford Bridge v Yorkshiru nebo francouzského Saint­Valery­Sur Somme, ale také do Hastingsu a Westminsterského opatství. Vstoupíme spolu s ním do světa vikingských veslic a sekerami ozbrojených válečníků a budeme svědky důležitých experimentů, které pomohou objasnit, jak fungovalo zásobování a přeprava armád, a především jaká byla jejich výzbroj. Ze střípků budeme skládat tento neobyčejný příběh a oživíme historický svět plný násilí a dramatických událostí.

Nenechte si ujít PREMIÉRU KAŽDOU STŘEDU VE 21.00 HOD na Viasat History.

Navštivte WEB seriálu a získejte více informací.

Vikingove2.jpg

A o co soutěžíme?

  • Desková hra Hnefatafl - v dobách vikingů populární stolní hra, bohužel úplně zapomenutá během času. Řadí se mezi nejstarší a nejznámější na světě. Podporou archeologického bádání byla tato zapomenutá hra rekonstruována a znovu přivedena k životu a to přesně v takové podobě, v jaké byla známa před tisícem let po celém vikingském světě.
  • Kapesní hodinky
  • Diář
Soutěž
Foto Viasat History

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC