Dokument

Ve smečce

Ve smečce
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Život v  divočině dokáže být pořádně drsný, zvířata proto musí perfektně ovládat nejrůznější taktiky. Jak, kde a  kdy se je učí?

Už od narození získáváme nové a nové zkušenosti. Nejdřív vše odkoukáváme od svých rodičů, napodobujeme je, opakujeme po nich první slova a až později přichází sofistikované vzdělávání ve školách. Zvířata to mají oproti nám mnohem obtížnější. Sice se z počátku taky ledacos naučí hlavně pozorováním rodičů, ale žádná další školní docházka, kde by si rozšiřovali své obzory, je nečeká. Navíc si musí už jako prťata dávat pozor, aby se nestali kořistí dospělých predátorů. A je jedno, jestli jsou to mláďata proslulých králů zvířat nebo roztomilých surikat.

Dokumentární seriál Ve smečce vám představí několik zvířecích společenství, kde do pomyslných školních lavic divočiny usedají mláďata hned po narození. Kupříkladu pro vlky je tohle „vzdělání“ nepostradatelné. Loví ve smečce, a velmi často si tak troufnou na mnohem větší zvíře, než jsou oni sami. Organizovanost, sehranost a přesnost jsou pro ně velmi důležité a mláďata se všechno musí naučit poměrně rychle. Ani pod mořskou hladinou není o různé taktiky nouze. Věděli jste, že i delfíni loví ve skupinách? Nejen o nich bude další skvělý seriál z produkce National Geographic.

Ve smečce

Dokument
Foto Profimedia.cz
National Geographic Wild HD sobota 16. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC