Dokument

Tajemství rovníkové divočiny

Dokumentárny seriál Tajemství rovníkové divočiny
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Některé zeměpisné délky a šířky jsou co do přírodních krás, rozmanitosti či tajemnosti prostě výjimečné.

Jednou z nich je samozřejmě rovník. Ten přetíná naši planetu v půli a prochází několika kontinenty. A tak i když jste na rovníku, nikdy nebudete na zcela stejném místě. Rovníkové oblasti totiž patří k těm nejrozmanitějším na naší planetě. Unikátní seriál z produkce National Geographic Tajemství rovníkové divočiny vás do těchto oblastí zavede. Můžete se těšit na dechberoucí záběry z pralesů, hor i podmořských hlubin. Pestrost tohoto pásu je opravdu neuvěřitelná. Žije v něm více než polovina všech živočišných druhů na Zemi. A tak budete moci prozkoumat ty nejdivočejší a zároveň nejpůsobivější ekosystémy. V Amazonii budete sledovat přerod z vyprahlé krajiny na „přírodní sprchu“. V Andách na vás zase čekají jedni z nejzdatnějších alpinistů. Tajuplné Galapágy pro změnu obývají endemické druhy a na Borneu a Sumatře, v posledních asijských pralesích, můžete narazit na trpasličí slony. Samozřejmě nevynecháme ani Afriku, kterou rovník protíná v délce 4 000 kilometrů. Nakonec pod mořskou hladinou navštívíme tichomořské korálové útesy. 

Tento dokumentární seriál zachycuje unikátní mozaiku živočichů i rostlin, které obepínají naši Zemi a bez nichž by naše planeta nebyla nejen rozmanitá, ale zřejmě by na ní nemohl být ani život. Jak uvidíte, vše je dokonale provázané, od velehorských výšin přes pralesy a savany až po podmořské útesy. 

Tajemství rovníkové divočiny

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD neděle 30. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC