Dokument

Dynastie delfínů

Dynastie delfínů
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Roztomilí a hraví, to je nejčastější charakteristika delfínů. Tito mořští živočichové umí ale mnohem víc než jen ukázkově metat salta v aquaparcích.

Delfíni jsou velmi inteligentní zvířata a jejich mozek a způsob uvažování bývá mnohými vědci srovnáván s lidským. Také jsou to velmi společenští a komunikativní tvorové, a proto jsou tito mořští akrobati u lidí velmi oblíbení. Dokonce se říká, že tam, kde jsou delfíni, nejsou žraloci. Tento mýtus ovšem vyvrací Žraločí zátoka, kde žijí všichni pohromadě a kam nás zavede nový dokumentární cyklus Dynastie delfínů.

Jakkoli to zní paradoxně, Žraločí zátoka je oblíbeným turistickým místem. Na pobřeží západní Austrálie, kde se tato nevelká zátoka nachází, míří davy lidí, protože sem každé ráno připlouvají také delfíni skákaví, kteří se nechávají krmit a dvounohých návštěvníků se vůbec nebojí. Na vše ale dohlížejí přísní ochránci, takže se z tohoto místa alespoň prozatím nestala zoo. A právě sem vás zavede i seriál. Delfíni mají velmi složitou sociální hierarchii i rodinné vztahy a vědci se snaží odhalit, jak přesně skupinky těchto mořských savců fungují a komunikují. Jelikož dokument vznikl pro National Geographic, máte se rozhodně na co těšit. Nepůjde jen o zajímavé informace, ale také o neuvěřitelně krásné záběry samotných delfínů a jejich podmořského světa.

Dynastie delfínů

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD neděle 23. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC