Dokument

Air Force One: Tajemství prezidentské letky

Dokument Air Force One: Tajemství prezidentské letky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Legendy nemusí mít vždy lidskou podobu. Dokonce existují stroje, které jsou věhlasnější než kdekterý hrdina či státník.

K jedné takové legendě patří také letadlo, na jehož palubu se dostanou jen „vyvolení“. Ani nejbohatší sběratelé jedinečných značek a modelů si ho nemají šanci pořídit. Jde o letoun amerického prezidenta Air Force One.

Dokument Air Force One: Tajemství prezidentské letky vás vezme na palubu této létající legendy alespoň prostřednictvím vašich obrazovek. Tohle letadlo je symbolem moderních amerických dějin a patří téměř ke státním symbolům USA. Prezidenti na jeho palubě létají po celém světě v dobách míru i během válečných konfliktů a neustále musí být v bezpečí. Na jeho palubě se také odehrál nespočet dramat. Dnes si přílet amerického prezidenta do jakékoli země bez tohoto letadla už ani neumíme představit.

V dokumentu připomeneme zlomové události americké historie od atentátu na JFK až po události 11. září 2001. Nejen že si prohlédnete interiér, samozřejmě bez přílišných technických podrobností, jelikož Air Force One je v podstatě létající ochrannou pevností. Ale seznámíte se i s posádkou a uvidíte, co vše je náplní jejich zdánlivě jednoduché práce. Tento dokument je něco jako exkurze do stáje nejlepších vozů F1.

Air Force One: Tajemství prezidentské letky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD neděle 31. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC