Sport

Vysílat o Premier League? Jako když zavřete dítě na noc v cukrárně!

Premier League – reportáže a přímé přenosy zápasů
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Řekli byste si, že jedna jediná fotbalová soutěž nemůže naplnit televizní sportovní stanici. Ale chyba lávky. CANAL+ Sport si s Premier League bohatě vystačí a jak jste už měli možnost zjistit z jejího vysílání, programové schéma není zdaleka plné repríz odehraných zápasů. Stále se je na co dívat!

Otázka nezní, co vysílat, nýbrž co nevysílat. Redakční tým CANAL+ Sport řeší každý týden, ba každý den právě tento příjemný problém. Premier League totiž držitele licence zahrnuje více než štědrým tokem rozhovorů, reportáží a nejrůznějších magazínů. V letošním roce pak za Lamanšským průlivem kladou taky veliký důraz na sociální sítě, což naši editoři velmi kvitují. Pro všechny členy týmu, kteří hoří láskou k Premier League, je to pocit, jako když dítě zavřou přes noc v cukrárně. 

Fotbal se vyvíjí a zrychluje a ještě o něco rychlejším tempem postupují trendy, jak o fotbale vysílat. Premier League, nejspíš nejlepší a zcela nepochybně nejdražší fotbalová liga na světě, udává v tomto směru se společnostmi, které si pořídily vysílací práva, trend. Snaží se reflektovat i to, že dnešní teenageři nejsou často ochotní nebo schopní vydržet sedět dvakrát 45 minut na jednom místě a sledovat souvisle celý zápas. Mnohem víc než klasický přenos, je oslovuje emotivní 20vteřinové video, které natočil redaktor sociálních sítí přímo v kotli Liverpoolu těsně poté, co Reds vstřelili branku. I takové záběry má CANAL+ Sport ve svém pestrém repertoáru. 

Jak vyplývá ze smlouvy s Premier League, přímé přenosy zápasů musejí být odkomentované v mateřském jazyce daného regionu, jehož se kontrakt týká, tedy v češtině a ve slovenštině. To se ale netýká pestrých a zábavných magazínů, které anglická soutěž produkuje jako pecny chleba. Chceme vyjít vstříc těm z vás, kteří milují ostrovní fotbalovou angličtinu, a některé pořady vám nabízíme v původním znění. Týká se to třeba nejlepších gólů historie slavných anglických klubů, nebo třeba páteční večerní premiéry pořadu PL Preview. Ten je novinářskou hantýrkou „předpovídačkou“ víkendového kola Premier League a nabízí pár hodin staré informace od manažerů jednotlivých týmů.  

Tým CANAL+ Sport pro vás ale nechce o atraktivní soutěži vysílat na dálku. Chceme být i v centru dění, na stadionech Premier League u postranní čáry nebo před slavnými arénami. Už jste ve vysílání mohli vidět vstupy slovensky hovořícího polského kolegy Jakuba Krupy. Na zpravodajské výjezdy do Anglie se ale chystají taky naši komentátoři a experti. V diářích mají červeně vyznačené 6. kolo nového ročníku hrané o prvním zářijovém víkendu. 3. 9. odpoledne uvidí Goodison Park liverpoolské derby mezi domácím Evertonem a svěřenci Jürgena Kloppa. O den později pak do nepříliš vzdáleného Manchesteru dorazí nejen reportér a expert CANAL+ Sport Karel Häring, ale na tamní Old Trafford taky londýnský Arsenal.  

Premier League

Sport
Foto Getty Images

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC