Sport

Mít v Premier League špatný den v práci

Premier League – novinky a přímé přenosy
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Největší derby v anglickém fotbale, tedy střetnutí Liverpoolu s Manchesterem United, přineslo na začátku března výsledek, pro který čeština nemá vhodný superlativ. Masakr Red Devils motorovou pilou v poměru 7:0 se velmi pravděpodobně, ba skoro jistě, stane součástí ostrovního fotbalového folklóru.

7 zdvižených prstů už nikdy nebude mít v oblasti Merseyside a Greater Manchester jiný význam. Liverpool byl v bláznivé druhé půli zápasu stejně úžasný, jako byl Manchester United v druhé půli příšerný.

Fotbalisté United byli najednou duchem i tělem jaksi nepřítomní, na hřišti byli, ale vlastně nebyli. Jak říkají Angličané nejen v souvislosti se sportem, měli „bad day in the office“, fakt špatný den v práci. Kdyby měla tak moc špatný den třeba obsluha velína jaderné elektrárny, asi bychom se nestačili divit.

„Den blbec“ má někdy každý z nás. Pokazí se vše, na co sáhnete, všichni vás štvou, potkáváte na ulici a v zaměstnání samé pitomce a milí sympaťáci mají nejspíš volno. Někdy už od probuzení cítíte, že den bude stát za starou bačkoru. Není důvod se domnívat, že by takový špatný den v práci nemohli mít špičkoví fotbalisté. Vidíme to neustále, že i vynikajícím gólmanům se několikrát za kariéru stane, že jim vypadne z rukou snadný centr, kterých v tréninku bez problémů zpacifikují stovky.

Že by ale „den blbec“ mělo současně všech 11 fotbalistů na hřišti (několik střídajících náhradníků na tom nebylo o moc lépe), to je na té nejvyšší úrovni fakt rarita. Když se na podzim dostali United do „drtičky“ svého městského rivala ze City a prohrávali po poločase 0:4, velká ostuda se nekonala, protože Cityzens polevili a Rudí ďáblové stihli výsledek korigovat. Možná si tehdy svěřenci Pepa Guardioly taky uvědomili, že není úplně dobré svého zvučného soupeře potupit, protože se to jednak úplně nedělá, ale hlavně sami nevíte, kdy podobné Waterloo potká právě vás.

Jenže na Anfieldu domácí nepolevili, za stavu 3:0 nedali nohu z plynu a do zdeptaného soupeře, který asi čekal, že se utkání v poklidu dohraje, bušili dál. Postupně vstřelili i góly s pořadovými čísly 4, 5 (debakl), 6 (ostuda) a nakonec i 7, což už pro United představuje naprostou blamáž. V jiném sportovním odvětví by se býval zápas předčasně ukončil pro naprostou převahu protivníka, ale Rashford, Fernandes a spol. museli trpět až do závěrečného hvizdu. Na jejich špatný den v práci se v Premier League hned tak nezapomene.

Premier League

Sport
Foto Profimedia.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC